Vellykket testing av Russlands nye avanserte våpen – er det sjakk matt for NATOs angrepsplaner?

0
Su-75 Checkmate

Det har lenge vært kjent at Russland har en serie nye våpen som ligger en generasjon foran noe av det USA og NATO har. Vladimir Putin presenterte disse våpnene i en tale til nasjonen som en advarsel til NATO om at landet er forberedt på det verste. Nå er noen av disse våpnene ferdig testet og klare for utplassering. En kommentator som er gjengitt på The Saker mener at det nye luftvernsystemet S-500 og det hypersoniske missilet Zirkon er uten utfordrere og at de vil gjøre NATOs våpensystemer avleggs:

S-500 og Zircon våpensystemene er nå fullstendig testet

Den raske måten å oppsummere denne utviklingen på er å si at både S-500 og Zircon ikke har noen sammenlignbare konkurrenter noe som helst sted i verden, ikke engang vagt sammenlignbare. Både S-500 og Zircon-missilene er langt, langt foran ethvert annet våpensystem i sine kategorier. Enda bedre, imperiet har ingenting, og egentlig mener jeg absolutt ingenting, det kan sette opp mot disse våpensystemene. Og det vil være rimelig å si at når S-500 er ferdig utplassert, vil det meste av USA / NATOs flyvåpen og taktiske / operasjonelle og til og med noen strategiske missiler være fullstendig foreldet. Når det gjelder Zircon, gjør det det samme med USA/NATO overflatemarine. Å si at dette er enormt, ville være en underdrivelse, spesielt siden styrkene fra USA / NATO nå må bestemme hva de skal gjøre med dette, og det er ingen liten oppgave med tanke på at det nå blir tydelig at styrkene fra USA / NATO gjorde noen virkelig store feil i sine antakelser om hvordan den moderne slagmarken i det 21. århundre virkelig vil se ut. Styrkeplanlegging dreier seg om mange enorme teknologiske og byråkratiske tregheter, og det å «bare endre kurs» er ikke «enkelt» i det hele tatt: det tar vanligvis flere tiår!

Kommentatoren er nærmest over seg av begeistring når han fortsetter:

Den splitter nye 5. generasjon enmotors Su-75 “Sjakkmatt”. Dette er virkelig dagens nyhet! Dette er intet mindre enn et jordskjelv.

Han går videre i de kjente spesifikasjonene til Su-75 og mener å kunne slå fast at dette overgår alt USA / NATO har å stille opp og utgjør en revolusjon innen militærflyteknologi, og ikke minst at det betyr at Russland har mistet alle sine illusjoner om at Vesten har fredelige ambisjoner.

Vi skal ikke oppkaste oss til dommer innen flyteknologi, men det er vel ingen bombe(!) å si at USAs og NATOs største miltitærflysatsing noensinne, F-35, er og blir verdenshistoriens dyreste kalkun? At Su-75 kan parkere den, er ikke usannsynlig. Dette er ikke våpen som er skapt for angrep, men for å forsvare Russland mot alt hva NATO måtte ha å by på av angrepsvåpen. Vil det helle kaldt vann i blodet på krigsentusiastene i vest? Det gjenstår å se.

Putins militære advarsel til Vesten

I Vladimir Putins tale til Den føderale forsamlinga i Russland 21. april i år, var det meste av tida viet til sosiale og innenrikspolitiske forhold, men det var et kort avsnitt i talen som handlet om utenrikspolitikk og militære forhold. Her kom Russlands president med klare advarsler til vestlige politiske og militære ledere. Vi siterer et utdrag:

Jeg vil nå si, akkurat som jeg alltid gjør under de årlige talene til den føderale forsamlinga, at forbedring og kvalitativ styrking av Russlands væpnede styrker fortsetter på en regelmessig basis. Spesielt vil spesiell oppmerksomhet rettes mot utvikling av militær utdanning både ved militærskoler og akademier og ved militære treningssentre ved sivile universiteter.

Innen 2024 vil andelen av moderne våpen og militært utstyr i væpnede styrker nå nesten 76 prosent, noe som er en veldig god målestokk. Denne andelen i den kjernefysiske triaden vil være over 88 prosent før dette året er omme.

De nyeste Avangard hypersoniske interkontinentale missilsystemene og Peresvet-kamplasersystemene er i stående kampberedskap, og det første regimentet bevæpnet med Sarmat supertunge interkontinentale ballistiske missiler er planlagt å gå være klare til kamptjeneste i slutten av 2022.

Antall kampluftsystemer med Kinzhal hypersoniske missiler, og krigsskip bevæpnet med presisjonshypersoniske våpen som Kinzhal som jeg nevnte, og med Kalibr-missiler, øker. Tsirkon-hypersoniske raketter vil snart bli satt i kampberedskap. Arbeidet pågår med andre moderne kampsystemer, inkludert Poseidon og Burevestnik, i samsvar med utviklingsplanene til Forsvaret.

Som leder i etableringen av nye generasjons kampsystemer og i utviklingen av moderne atomkrefter, oppfordrer Russland sine partnere igjen til å diskutere spørsmål knyttet til strategisk bevæpning og for å sikre global stabilitet.

Deretter understreket Putin at Russland er klar for nedrustningsforhandlinger når det gjelder alle typer våpen og sa at han håpet an de andre stormaktene ville være med på slike forhandlinger.

La oss kort nevne hva de nevnte våpensystemene er:

Avangard hypersoniske interkontinentale missilsystemer er hypersoniske glidere som kan nå opp i 27 ganger lydhastigheten. De kan omgå kjente forsvarssystemer og kan føre atomvåpen opp til 2 megatonn TNT.

Peresvet er et laservåpen som er testet til å kunne skyte ned for eksempel droner.

Kh-47M2 Kinzhal er et ballistisk missilsystem som kan nå opp i Mach 10 og som kan gjøre unngående manøvre underveis, slik at det er vanskelig å skyte ned.

Poseidon er en russisk kjernefysisk undervannsdrone som er i stand til å lage en «kjernefysisk tsunami» mot en fiendtlig kyst.

9M730 Burevestnik er et nytt strategisk kjernefysisk våpen som Russland har utviklet. Det er en krysserrakett som angivelig skal være i stand til å trenge gjennom alle kjente antimissilsystemer.

Denne katalogen over Russlands våpensystemer var ikke så mye beregnet på den vanlige mediekonsument som den var rettet direkte til de strategiske planleggerne i Pentagon. De forstår utmerket godt hva denne lista betyr, og de vet sjøl at USA ikke har noe effektivt forsvar mot disse systemene.

Forrige artikkelPeru får sin første sosialistiske president
Neste artikkelTidligere New York Times-reporter: – De sensurerer avvikende synspunkter og det er galt