Et land som har mistet sin vei

0
Overvåking av internett. Shutterstock

Amerikanske myndigheter og selskaper samarbeider om å ta fra borgere av deres rettigheter.

Av Philip Giraldi.

Biden-administrasjonen oppfordrer amerikanerne til å spionere på venner, naboer og familie og rapportere eventuelle «ekstremistiske» synspunkter til myndighetene.

Philip Giraldi

Det amerikanske folket har i økende grad blitt klar over at myndighetsovervåking og bedriftssensur har gått sammen for å holde folk uvitende og kontrollert. Det som foregår har skapt litt mørk humor. En venn av meg, også en tidligere CIA-offiser, skrev til meg nylig og sa ironisk at han beholder mye respekt for byrået fordi det er den eneste store nasjonale sikkerhetsenheten som ikke leser vår post og e-post. Disse jobbene er NSAs og FBIs ansvar. Jeg svarte at jeg kunne forestille meg at CIA faktisk leste ganske mye post der det opererer utenlands, men det gjøres sannsynligvis på den gammeldagse måten ved å rekruttere et underbetalt postkontor som agent.

Hele saka om at regjeringa som spionerer ulovlig på sine egne borgere har igjen kommet i nyhetene med påstandene fra den konservative kommentatoren Tucker Carlson om at NSA  har spionert på ham , antagelig fordi han har forbindelser som regjeringa anser enten som subversiv eller i den nye talemåten, som «ekstremister» som er potensielle «innenlandske terrorister.» Gitt den rimelige antagelsen om at alle som stemte på Donald Trump godt kan falle inn under disse kategoriene, betyr det at noe som halvparten av USAs befolkning kan være under mistanke.

Masselektronisk overvåking av bokstavelig talt billioner av telefonsamtaler og meldinger over hele verden uten en rettslig beslutning, i strid med det fjerde grunnlovstillegget, har vært den vanlige NSA-godkjente prosedyren i det minste siden 9/11 og der er ingen grunn til å anta at det ikke lenger er praksis. Det er i utgangspunktet initiert av byrået som er involvert (vanligvis NSA eller FBI) ​​som går til Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA)-domstolen eller til en annen passende dommer for å få en arrestordre mot en person der det finnes noen sannsynlig årsak. Sannsynlig årsak kan bestå av «noen som søker på nettet etter mistenkelige ting.» Domstolen gir deretter sin godkjennelse, noe den gjør i tilfellet FISA 99% av tida. Når personen blir undersøkt, blir navnene på hans eller hennes kontakter blir også lagt til etterforskningen. Og det fortsetter derfra, utvider seg og vokser til det inkluderer tusenvis av telefonnumre og e-postadresser, enkeltpersoner som er overveldende uskyldige for noe galt.

Så det er trygt å anta at mange av oss i dette øyeblikket er kvalifisert for å bli overvåket elektronisk av den føderale regjeringa. Hvis man kombinerer det med Biden administrasjonens kunngjøring 1. juni av en krig mot “innenlandsk terrorisme”, som det klart anser å være en funksjon av “hvite supremacists,” er det lett å se hvor alt som skjer. Biden slo ingen slag, og  beskrev  trusselen fra «hvitt overherredømme» som «den mest dødelige trusselen mot landet i dag», så det vil bety at regjeringen gjør alt i sin makt for å utrydde den, uansett hva det kreves og hva det enn betyr .

Å overvåke vanlige amerikanere for hva de tenker, og det er dette dette dreier seg om nå, var en George Orwellisk-historie fra 1984 for vår tid, oppdatert fra da Winston Smith gjorde obligatoriske daglige øvelser foran TV-apparatet sitt. Han slapp litt av, og TV-en formanet ham umiddelbart. Han lurte da på om det var mulig at han og alle de andre innbyggerne i Airstrip One (en gang kalt Storbritannia) blir overvåket hele tiden. Han konkluderte med at de var det.

Så hvis TV-apparatet ditt plutselig snakker til deg de neste månedene, er det kanskje ikke Alexa. Den andre utviklinga som har dukket opp de siste par ukene er det økte samarbeidet fra de store korporasjonenes side med det regjeringa sier og gjør. Vanlige medier har absolutt gjort sin del av forvirring, inkludert den nåværende nesten  totale undertrykkelsen av historien om at et sentralt vitne som avga falskt vitnesbyrd mot journalisten Julian Assange som sitter i et britisk fengsel, har vist seg å være en pedofil, diagnostisert sosiopat og serieløgner.

Men den viktigste aktøren er uunngåelig sosiale medier, som har enorm makt i USA og også andre steder til å forme meninger og plante falsk informasjon som tjener regjeringas agenda. Media har utestengt flere grupper, enkeltpersoner og lenker til sider fra sine sider, noe som er en barriere for ytringsfrihet og fri tale. Og den har for eksempel entusiastisk samarbeidet fullt ut med de i de grunnleggende falske regjeringspåstandene om russisk innblanding i de to siste amerikanske valgene. Det er sensurering eller benektende materiale som er i strid med offisiell politikk, inkludert for eksempel Facebooks popup-vinduer som vises når det er noen artikkel som bestrider den godkjente versjonen av svaret på COVID-viruset.

Tilbake i juni sa Biden-administrasjonen at de  også ville jobbe med  noen av de store høyteknologiske og sosiale mediebedriftene for å «øke informasjonsdelingen» for å hjelpe til med å bekjempe radikalisering. Biden kunngjorde at hans justisdepartement ville skape måter for amerikanere å rapportere radikaliserte venner og familie til regjeringen. En høytstående tjenestemann sa det slik: “Vi vil arbeide for å forbedre offentlighetens bevissthet om føderale ressurser for å håndtere angående eller truende atferd før vold oppstår … Hvis du ser noe, si noe. Dette innebærer å skape sammenhenger der de som er familiemedlemmer eller venner eller kolleger vet at det er veier og veier for å skape bekymringer og søke hjelp for de som de har oppfattet å være radikaliserende og potensielt radikaliserende mot vold.

Med andre ord, på vanlig engelsk, oppfordrer Biden-administrasjonen amerikanere til å spionere på venner, naboer og familie og rapportere eventuelle «ekstremistiske» synspunkter til myndighetene. Vel, Facebook er nå fullt ombord med mer av det samme, engasjert i den «hete» krigen mot de «hvite supremacister / ekstremister / innenlandske terrorister.» Det har blokkert eller stengt mange tidligere bidragsytere og har også begynt å legge ut minst to versjoner av advarsler til brukerne. Den ene retter seg mot personer som kanskje personlig har besøkt et «ekstremistisk» nettsted, mens den andre oppfordrer brukere til å snike seg på venner eller familie som kan bli lokket av slikt materiale. Den personlige pop-up-teksten lyder som følger: “[Navn på mottaker], dere har nylig blitt utsatt for skadelig ekstremistisk innhold – Voldelige grupper prøver å manipulere sitt sinne og skuffelse. Du kan iverksette tiltak nå for å beskytte deg selv og andre. – Få støtte fra eksperter – Få øye på skiltene, forstå farene ved ekstremisme og hør fra folk som unnslapp voldelige grupper. «

Angi-dine-venner-versjonen lyder: «Er du bekymret for at noen du kjenner blir ekstremist? -Vi bryr oss om å forhindre ekstremisme på Facebook. Andre i din situasjon har fått konfidensiell støtte. – Hvordan du kan hjelpe. – Hør historier og få råd fra folk som slapp unna voldelige ekstremistgrupper – Få støtte. «

For å være sikker må man spørre hvordan Facebook vet at man har besøkt et «ekstremistisk» nettsted siden de har blokkert slikt materiale. Hacker de på en eller annen måte personlige kontoer til sine egne brukere? Situasjonen er alvorlig, ingen tvil om det, men den har provosert et tilbakeslag, inkludert dette innlegget: «Bli den ekstremistiske Facebook advarte deg om!» Man må også lure på hvordan Facebook vil håndtere enkeltpersoner som klager på  noen andre grupper med en dokumentert historie om å fremme vold, inkludert black lives, som ikke er hvite supremacist-relaterte. Det vil nesten helt sikkert ikke gjøre noe, akkurat som den føderale regjeringas demonstrerte «rasemessige» dvaske respons på et år med opprør, brenning, plyndring og drap. I sannhet står amerikanerne på kanten av et stup der bare ei «krise» til muligens er det som kommer til å tippe alle over kanten av stupet, så vi ender med ei totalitær regjering som jobber hardt for å holde alle trygge ved å gjøre det motsatte. Vi er nesten der, og hvis du tviler på det, ta en titt på Facebook.

Denne artikkelen er oversatt fra Strategic Culture Foundation.

Philip Giraldi (født ca 1946) er en amerikansk spaltist, kommentator og sikkerhetskonsulent. Han er administrerende direktør for Council for the National Interest, en rolle han har hatt siden 2010. Han har en Ph.D. og var tidligere ansatt som etterretningsoffiser for CIA, før han gikk over til privat rådgivning.

Forrige artikkelTidligere SS-medlem hedret av Ukrainas president
Neste artikkelPartiene og energi- og klimapolitikken – hvem kan vi stole på?
Philip Giraldi
Philip Giraldi er en anerkjent autoritet i spørsmål om internasjonal sikkerhet og terrorbekjempelse. Han er en tidligere CIA-spesialist i terrorbekjempelse og militær etterretningsoffiser som tjenestegjorde atten år utenlands i Tyrkia, Italia, Tyskland og Spania. Han var sjef for base i Barcelona fra 1989 til 1992 utpekt som byråets senioroffiser for støtte til de olympiske leker. Siden 1992 har han konsultert for en rekke Fortune 500-bedriftskunder. Mr. Giraldi har en MA og PhD fra University of London i europeisk historie og har en Bachelor of Arts with Honours fra University of Chicago. Han snakker spansk, italiensk, tysk og tyrkisk.