Streikende kullgruvearbeidere i USA demonstrerte foran lokalene til BlackRock

0
Susan Sarandon taler for de streikende kullgruvearbeiderne. Twitter

“Follow The Money” – streikende kullgruvearbeidere demonstrerte utenfor hovedkvarteret til BlackRock’s i New York.

Hundrevis av kullgruvearbeidere fra Alabama og West Virginia som er involvert i en arbeidskonflikt med arbeidsgiveren samlet seg utenfor BlackRocks hovedkvarter i NYC på onsdag for å si sin mening til toppsjef Larry Fink.

Cirka 120 streikende arbeider sang og ropte slagord både mot BlackRock og mot selskapet de er ansatt i, Warrior Met Coal. Fagforeningas medlemmer streiker for bedre lønn og ytelser. Under demonstrasjonen fikk de selskap av andre fagforeningsarbeidere, inkludert lastebilførere og søppelarbeider.

BlackRock er oppført som Warrior Mets største aksjonær per 31. mars. Mer enn 1000 gruvearbeidere representert av United Mine Workers of America har streiket i nesten fem måneder for en ny tariffavtale. Nå argumenterer de for at BlackRock har hatt nytte av utbytte dem, så det bør gå inn for å imøtekomme deres krav.

Den mest kjente taleren på protestmøtet var den kjente skuespilleren Susan Sarandon. Hun la ut en hilsen fra de fagorganiserte på sin Twitterkonto:

Og ganske riktig er det de «tre vanlige mistenkte» som eier og kontrollerer Warrior Met Coal. Vanguard, BlackRock og StateStreet eier til sammen 30% av selskapet.

Susan Sarandon ledet også en protest utenfor kontorene til Alexandria Ocasio-Cortez og minte henne på alle hennes brutte løfter når det gjelder helsepolitikk for vanlige folk.

Forrige artikkelHoutiene tar nøkkeldistrikt i det sentrale Jemen
Neste artikkelRegjeringa vil snikinnføre vaksinepass – det må stanses