Regjeringa vil ikke gjeninnføre demokratiet

0
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Fra hans Twitter-konto

Unntaksregime på ubestemt tid. «Vi blir aldri kvitt dette viruset,» sier Bent Høie.

På regjeringas pressekonferanse gjorde helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) det klart at det smittevernregimet regjeringa har innført vil fortsette. Høie sa:

– I fjor hadde vi en sommer hvor vi fikk kjenne på friheten etter en vår med strenge tiltak og i løpet av høsten fikk vi ny smitte og en ny runde med strenge tiltak. Denne sommeren har vi og kjent på mer frihet, sa Høie.

Så i den nye Smittevernstaten til regjeringa Solberg er frihet noe vi får lov til å smake litt på om sommeren, før regjeringa stenger ned samfunnet igjen høst, vinter og vår. Annerledes kan det ikke oppfattes.

Regjeringa sier at den vil «utsette videre gjenåpning», og helseministeren sier at man trinn 4 av gjenåpningsplanen i to uker til. Men sjøl «trinn 4» betyr ikke gjeninnføring av rettsstaten Norge, det betyr bare at dekretene fra helsebyråkratene er litt mindre strenge, at sauene får gå litt mer fritt i innhegninga.

Høie sa: – En videre gjenåpning nå vil øke risikoen for at flere skoler må åpne på gult eller rødt nivå og dermed ramme barn og unge.

Kommentar: Det har aldri vært påvist at skolestengning har noe som helst for seg når det gjelder å bekjempe dette viruset. Det er tvert imot ekstremt lav risiko for at barn og unge skal bli smittet, og om de skulle bli det, er det også ekstremt lav risiko for at de vil få alvorlig sjukdom. I Storbritannia viser det seg bare to barn av én million har dødd av viruset, og det har vært barn med underliggende sjukdom.

Forskere fra University College London og universitetene i York, Bristol og Liverpool sier at studiene av barn er de mest omfattende hittil for noe land i verden. 

Tiltak som ikke er basert på vitenskap

Regjeringa fortsetter å pøse ut «tiltak» som styrer oss snart hit og snart dit. Det argumenteres med smittevern, men sjelden eller aldri ser vi at regjeringa eller helsebyråkratene forsøker å underbygge disse «tiltakene» med vitenskap eller fakta.

Manipulasjon og uregelmessig forsterkning

Gjennom å spille på frykt, frykten for døden, frykt for det ukjente viruset, frykt for smitte og sjukdom har regjeringa etablert et forhold til sine undersåtter som psykopaten til sine ofre. Denne stadige vinglinga i «tiltak» fra grønt til gult til rødt og tilbake igjen er ikke bare inkompetanse og udugelighet, sjøl om det også er det. Det er hva man kaller «uregelmessig forsterkning», og det er slik psykopater opptrer. Hvis man blir utsatt for et overgrep, men plutselig får en lettelse, blir man takknemlig overfor overgriperen og føler at man har fått en belønning. Det oppmuntrer til enda mer servil opptreden i neste omgang. Og så plutselig kommer straffen, og ofrene bøyer nakken og lover seg å bli «enda flinkere» i neste omgang. Erfaring viser at det er veldig vanskelig for ofre å bryte ut av forholdet til en psykopat, og lettere blir det ikke når psykopaten har makt over regjering, voldsapparat og medienes gigantiske propagandaapparat.

Nå sier Erna Solberg at hun «tror på gjenåpning til høsten». Det er rimelig å oppfatte dette som valgflesk. Pluss at det funker ypperlig som uregelmessig forsterkning. Når virussesongen begynner får vi vite at vi «ikke har vært flinke nok» og at det må stenges igjen.

Regjeringa har neppe tenkt å gjeninnføre demokratiet og rettsstaten i Norge, men akter å fortsette å styre landet via Smittevernloven i uoverskuelig framtid. Det kommer jo alltid et virus. Og husk at i Grunnloven har du rettigheter og friheter – i Smittevernloven har du ingen rettigheter, ingen friheter.

Men det lar seg faktisk gjøre å stanse grunnlovsbruddene og koronadiktaturet før det er kommet for langt. Det krever egentlig bare at vi sier nei! Mer dramatisk er det ikke. Hvis mange nok sier nei på en klar og tydelig måte, vil dette regimet sprekke som trollene sprekker i sollyset.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.