Rapport: Russland vil gå inn for å begrense israelske luftangrep mot Syria.

0
Russland S-400 missiler. Vil Syria få tilgang til dem for å forsvare seg mot Israel? Kilde: Forsvarsdepartementet i Russland

Russland vil oppgradere Syrias luftforsvars-systemer.

Av Jason Ditz, Anti-War.

Det ser ut som om det er den nye normalen at Israel hver uke kommer med flere luftangrep mot Syria. Dette er sjelden det er alvorlige kamper i Syrias krig nå, men disse luftangrepene er konsekvente, og uten at Israel ønsker å kommenter dem.

Dette er et uttrøttende problem for regionen. Og Syrias nærmeste allierte Russland ser nå ut til å ha fått nok av disse. De vil nå gjøre noe for å begrense disse israelske raidene.

Dette vil stort sett gjøres ved å oppgradere Syrias rakettforsvar.

Russland har solgt til Syria betydelige rakettforsvars-systemer i løpet av årene, der S-300 er en stor del av arsenalet. Israel er til gjengjeld oversvømmet med avanserte USA-våpen, av det slaget som Russlands forsvarsvåpen er ment å imøtegå.

Israel kommenterer mesteparten av tiden ikke hva det er de angriper, eller hvorfor. Men noen ganger viser de sinne når deres missiler blir fanget opp. Da ser det ut som om de dobler angrepene sine med enda flere angrep mot Syrias rakettforsvars-system.

Blandet inn i alle disse bekymringene er Israels vanlige bruk av libanesisk luftrom, uten tillatelse, for å angripe Syria. Dette fører ofte til at israelske kampfly kommer nær russiske baser i Syria. Russland har advart Israel om dette flere ganger.

Det er ikke alltid vi får vite hva som foregår i samtaler bakom scenen. Men Israel har noen ganger referert til en slags «forståelse» de har med Russland. Russland snakker nå på egne vegne at USA ikke kommer til å protestere om de greier å stanse israelernes angrep mot Syria.

Det kan være overraskende, siden Israel sannsynligvis vil mislike noen slags begrensning av sin krig. De vil vente at USA vil være på deres parti dersom det kommer klager rundt dette.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.

Originalens tittel: Report: Russia Moving to Curtail Israeli Airstrikes on Syria

Les også: Russia upgrades Syrian air defense against Israeli strikes: report

Russia Gets US Support to Close Syrian Air Space For Israel and Boost Damascus’ Air Defense – Report

Forrige artikkelFra koronapandemi til fedmepandemi?
Neste artikkelTeknogigantene gjør megaprofitter under koronakrisa
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.