Rakettangrep forårsaket store skader på USAs base i Syrias oljefelt Omar

0
Illustrasjonsfoto / Southfront

Den 28 juni 2021 ble USAs ulovlige base i oljefeltet al-Omar i Syria rammet av et rakettangrep som førte til noen store materielle skader.

Satellittbilder som formidlet av Aurora Intels Twitter-konto 29. juni kaster litt lys over skaden som fulgte av angrepet. Bildene bekreftet at flere raketter hadde rammet basen, som ligger i Green Village-komplekset innenfor oljefeltene.

Basens viktigste lagringshangar og oppstillingsplass for kjøretøy fikk store skader. En kan også se strukturelle skader og merker etter brann på satellittbildene.

I en fersk uttalelse kunngjorde oberst Wayne Marotto, en talsmann for den USA-ledede koalisjonen, at 32 122 mm raketter ble brukt i angrepet på oljefeltbasen al-Omar. «Det var ingen personskader eller skader på amerikanske styrker,» sa talsmannen. Den USA-ledede koalisjonen svarte på angrepet med motangrep på rakettposisjoner i regjeringskontrollerte områder. En amerikansk drone utførte også en angrep mot et uidentifisert mål.

Angrepet var tydelig et svar på USAs angrep på 27. juni mot posisjonene til de irakiske militsenes posisjoner ved den syrisk-irakiske grensen. Fire irakiske krigere ble drept i angrepet.

Les: «USA opptrer som pirater.» Kontrollerer 90 prosent av Syrias olje.

Forrige artikkelHvorfor er ikke utviklingen i Assange-saken en nyhetssak?
Neste artikkelJuni var den dødeligste måneden i Afghanistan på to tiår