Svak generalprøve på regimeskifte på Cuba

0
Om Cuba på Fox News

«Tusener på gatene i uvanlig protest på Cuba,» var overskriften i USAs offisielle nettavis Voice of America og andre vestlige nyhetsmedier. VoA skriver:

«Tusenvis av kubanere protesterte søndag i de største antiregjeringsdemonstrasjonene på flere tiår da folk uttrykte frustrasjoner over en økonomisk krise og regjeringens respons på koronaviruspandemien.

Demonstranter ropte slagord om frihet og enhet da de marsjerte i hovedstaden Havana, til politiet til slutt brøt opp marsjen og arresterte noen deltakere.

Demonstranter viste seg i andre deler av landet, inkludert i San Antonio de los Banos, nær Havana, og uttrykte sin sinne over lange køer for mat, kutt i strøm og problemer med medisintilførselen.»

«Lite imponerende»

Skribenten Moon of Alabama er ikke like imponert. Han skriver:

USA lanserer enda et forsøk på regimeskifte på Cuba.


I går så vi mindre protester på Cuba drevet fram av dollar fra USAs regimeskifteprogram og av økonomiske problemer forårsaket av amerikanske sanksjoner. De ble ledsaget av en rekke nyopprettede kontoer på forskjellige sosiale medier som la ut de samme slagordene om og om igjen under #SOSCuba-hashtaggen.

Men snart viste regjeringsvennlige demonstranter seg i større antall enn antiregjeringsdemonstrantene. Bortsett fra noen få slagsmål skjedde det ingenting, og i dag ser alt ut til å være tilbake til det normale.

Jeg anser det hele å ha vært en generalprøve for noen større planer. Men operatørene bak dette må føle seg skuffet. Oppmøtet på antiregjeringssida var elendig.

Biden: «USA står sammen med det kubanske folket»

En av de første som støttet «opprøret» var president Joe Biden, som sa at «USA står sammen med det kubanske folket». Ja, sikkert. USA som forsøker å sulte ut det kubanske folket hver dag og som har rettet hvor mange skjulte angrep mot Cuba i tillegg til sit mislykte invasjonsforsøk i Grisebukta 17. april 1961.

Og det kommer helt sikkert nye forsøk.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.