Kypros gjør koronapass obligatorisk ved større forsamlinger

0
Kypros med SafePass. Not so safe, but very convenient to divide and rule. Illustrasjon: Shutterstock

Obligatorisk vaksinepass som forutsetning for å delta i samfunnslivet. Hvis du hadde påstått i fjor at noe slikt ville skje i Europa, ville du blitt stemplet som «konspirasjonsteoretiker» og sertifisert bærer av «tinnfoliehatt». Vel, nå kommer de for fullt i land etter land. I mai sendte regjeringa på Kypros ut et dekret som gjør det såkalte SafePass obligatorisk i en rekke sammenhenger.

SafePass er i utgangspunktet det lovlige kravet som alle personer over 12 år må være i besittelse. Passet er basert på av ett av følgende:

  • En COVID-19 negativ PCR-test eller Rapid Test utført i løpet av de siste 72 timene,
  • En COVID-19-vaksinasjon Sertifikat etter minst 3 uker fra administrering av første dose har gått.
  • Bevis for av å ha blitt utskrevet fra helseinstitusjon med COVID-19 i løpet av de siste 6 månedene fra først å ha blitt diagnostisert som positive.

Fra tirsdag til slutten av måneden vil det være behov for et SafePass på alle innendørs og utendørs områder hvor mer enn 20 personer – inkludert bedriftens ansatte – kan samles, sa helsedepartementet fredag 16. juli. Strender, parker, «lineære» parker, dammer, naturstier og utflukter er unntatt.

I et forklarende «spørsmål og svar»-dokument etter at de strengere SafePass-reglene ble kunngjort, sa helsedepartementet at kravet gjelder alle innendørs og utendørs områder samt bygninger hvor det gjelder distansetiltak og retningslinjene og helseprotokollene, er det mulig for mer enn 20 personer, inkludert ansatte, å samles.

Alle over 12 år må ha SafePass. «Dette inkluderer detaljhandel, detaljhandel med drikkevarer og matvarer, serveringslokaler og rekreasjonssentre,” heter det.”

Dette skjer samtidig som det er en massiv tendens internasjonalt til at folk som er fullvaksinerte får den såkalte «deltavarianten» lettere enn de ikke-vaksinerte. SafePass gir med andre ord ingen sikkerhetsgaranti av noe slag, men det er jo et fabelaktig verktøy for massiv kontroll av innbyggerne og splitting av folket i de reine og de ureine. Det var forresten et grunnleggende konsept i Pol Pots tenkning i Kambodsja. Røde Khmer delte folket i reine og ureine, så gjorde mistenksomheten, hatet og machetene resten. En gul stjerne kunne gjort jobben, men konseptet er muligens patentert.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSvarthetsstudier i Johannesburg
Neste artikkelBritisk militærsjef: Våre spesialstyrker skal drive skjulte oppdrag mot Russland og Kina