Britisk militærsjef: Våre spesialstyrker skal drive skjulte oppdrag mot Russland og Kina

0
Photo of a british soldier in multicam camouflage tunic using pocket on black background.

Storbritannias spesialstyrker vil påta seg nye skjulte oppdrag mot Kina og Russland når de skifter fokus mot «store statsmotstandere», har en senior militærsjef avslørt i The Times.

Brigadegeneral Mark Totten sa at SAS og SBS vil sette av mer tid og ressurser for «høyere risiko» oppdrag mot statlige oppgaver som krever mer detaljplanlegging og ekspertise. Royal Marines vil overta enhetenes tradisjonelle roller.

Hærkilder sa at spesialstyrker kan få «politisk forræderiske» oppgaver som å trene marinestyrkene i land nær Sør-Kinahavet for å bedre forsvare seg mot kinesisk fiendtlighet.

Totten har ansvaret for en 4.000 mann sterk «framtidig kommandostyrke» av Royal Marines som vil gjøre en «byrdefordeling» med Storbritannias eliteenheter. De vil bli utplassert i et lite antall rundt om i verden for å utføre terrorbekjempelse, avskrekke leiesoldater og svare på kriser.

Fra oppslaget i Times.

De vil også bruke teknologi som undervannsdroner og kunstig intelligens, og utføre «falsk flagg»-operasjoner med falske signaler eller avledningsstyrker for å forvirre en fiende.

Totten, som ble med i marinesoldatene i 1998, sa: ”Det vi vil kunne gjøre er å la [spesialstyrker] fokusere på vanskeligere, mer komplekse, anti-Russland, anti-Kina [oppgaver]. Det krever reell spesialistkompetanse, så vi vil la dem få mer tid og folk til å ta tak i disse, og vi kan utføre noen av oppgavene, for eksempel maritim terrorbekjempelse, eller samarbeidspartnere, der det er vanskelig, der det er større fare.»

Hans kommentarer er den første offisielle innrømmelsen av at spesialstyrker vil bli satt opp mot Kina og Russland.

Good auld Britain, shaken not stirred. Man har ingenting lært og ingenting skjønt.

The Guardian skriver at britiske spesialstyrker har vært aktive i Syria, Irak og Afghanistan, «men det militære synes det er på tide å gå videre». De vil fort nok finne ut at ved å «gå videre» til Russland og Kina vil de ha tatt på seg noen sko som er for store for dem. Det er lenge siden Rule Britannia, og dagens variant er en tredjerangs stormakt. Russland og Kina derimot spiller i elitedivisjonen.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKypros gjør koronapass obligatorisk ved større forsamlinger
Neste artikkelOm psykologien bak konspirasjons-benekting