Krigen i Afghanistan går mot slutten

0
USA-soldat i Afghanistan. Foto: Flickr.com (CC by 2.0)

Av Trond Ali Lindstad.

Krigen i Afghanistan? Den går mot slutten! Dette har vært Vestens krig – og Vesten, med USA som leder i krigen, er tapere! Millioner av amerikanske dollar har vært bruk, hundretusener er drept og såret. Norge har vært delaktig i krigen – på angriperen: USAs sin side!

Angivelig for å bekjempe «terror»? En terror de selv kan ha vært med å skape ved Vestens – med USA i spissen – sin politikk i Midtøsten.

Nå drar de seg ut – egentlig med halen mellom bena, det er sant! Men er noe lært – når det gjelder Norge politikk i Midtøsten? Jeg tror: Neppe.

Afghanistan og Taliban

Fredrik Barth, blant de fremste kjennere av Afghanistan og Taliban, skrev ved krigens begynnelse i boka si Afghanistan og Taliban:

«Vi (i Vesten) vet svært lite om hva slags samfunn sivilbefolkningen i Afghanistan egentlig ønsker seg. Vi legger opp til en militær strategi som aldri kommer til å fungere.»

Og videre: Har Vesten inkluderte norske soldater, noen som helst funksjon i konflikten i Afghanistan?»

Fredrik Barth fikk rett! Vesten – med norske soldater inkludert – hadde ingen som helst funksjon i konflikten i Afghanistan! Omfattende ødeleggelser, med inkludert krigsforbrytelser fra Vestens side – har vært alvorlige feilgrep!

Men norske myndigheter synes nå «fornøyd» – når de nå flykter fra Afghanistan. Vi er redde: Nye kriger – for oss alliert med USA – kan komme.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide holder minnetale i Mazar-E-Sharif. Foto: Forsvaret
Forrige artikkelKapitalismens krise er drivkrafta i koronakrisa
Neste artikkelDen nye PCR-testen fra USA blir like misvisende som den som blir trukket