Det er i praksis nå innført politistat i Sydney i Australia

0
Lockdown i Sydney. Shutterstock

Ny voldsom lockdown.

Av Knut Lindtner.

Jeg må si at et av de store spørsmålene mine er om de politiske myndighetene (i Australia) tror at de kan stanse spredningen av et virus på denne måten eller om dette er et tiltak for å kue befolkningen? For skadene de påfører samfunnet er åpenbart langt større nå enn de gevinstene de kan påregne. Altså: Er det naive mennesker som leder landet eller er det kynikere? (Spørsmålet er naturligvis rettet til myndighetene i mange land, også i Norge. Men i Australia er tiltakene ekstreme.)

Vi blir hele tiden smittet med noe. Smitten vil gå i landet helt til mange nok er immune. Det er slik det har fungert i all vår kjente historie helt til legemiddelindustrien fant ut at influensavaksiner var noe de kunne tjene ekstra mye penger på. Virusene reagerer på flokk-immunitet med mutasjoner. De er som regel enda mindre farlige enn det sykdommen var i utgangspunktet.

Derfor snakkes det heller ikke om døde lenger men om smitte som om smitte er farlig. Dødeligheten til Korona sluttet en å snakke om etter at den falt mot null for et år siden.

Verdens Helseorganisasjon (WHO) endret i sin tid definisjonen av pandemi akkurat tidsnok til at det kunne brukes på svineinfluensaen i 2009, en ufarlig luftveisinfeksjon hvor vaksinen påførte mere skade en den nytten den bidro til.

De eneste som tjente på denne endringen var legemiddelindustrien. De fikk over natten et nytt vaksinemarked.

I Norge stanset vaksineringen av svineinfluendsaen høsten 2009 i det stille og vaksiner for hundrevis av millioner ble i diskret fjernet. Ingen helseledere ble ansvarliggjort for fadesen. Mediene var den gang som nå lydige.

I Sydney får de nå en karikatur på helsepolitikk. I praksis er dette omgjort til en grotesk politisk grimase med helt motsatt effekt: et diktatorisk system som påfører mye lidelse og angst altså uhelse.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Sydney utvider nå politiets makt. De beordrer alle innbyggere  ALLTID Å bruke ansiktsmasker utenfor hjemmet nå når en ny bølge  truer.

De omtrent to millioner innbyggerne i Sydney i Australia, som nå opplever en utvidet lockdown, blir nå påbudt å bruke ansiktsmasker når de er utendørs. Nå når smittetilfellene øker får de ikke reise lenger enn fem kilometer vekk fra hjemmet.

Politiet i New South Wales ble torsdag gitt carte blanche til å forsterke lockdown-tiltakene mot den økende Covid-19 smitten i åtte områder i landets mest populære by, Sydney.

Byen har omtrent to millioner innbyggere.

Ifølge de nye tiltakene kan politioffiserer ha rett til å stenge forretninger, arbeidsplasser, byggeplasser og offentlige områder som kan være brudd på koronavirus-restriksjonene.

De som bor i disse åtte områdene som blir kalt «lokale områder regjeringen kaller bekymringsfulle» blir påbudt  «alltid» å bruke ansiktsmaske når de går hjemmefra. Dette sa statsminister Gladys Berejklian på torsdag.

Frihet til bevegelser er også alvorlig begrenset. Innbyggerne opplever nå sperringer «på grunn av ekstraordinære omstendigheter». De blir forbudt å reise mer enn fem kilometer fra hjemmene sine. Verken shopping eller arbeid regnes som unntak.

Når innbyggerne nå må forberede seg på vanskeligere tider, blir tusener av politifolk utplassert i områdene som vil oppleve sterkere overvåkning. Dette forteller Commissioner of the New South Wales Police Force Mick Fuller.

«Så nå kan dere vente å se mer politi ute i gatene. Dere kan virkelig få se forsterkninger. Vi har allerede vært i denne situasjonen i noen uker nå», sa Fuller.

De som blir tatt uten ansiktsmaske vil måtte hoste opp med 500 dollar – en økning fra den tidligere boten på 200 dollar.

Politiminister David Elliott som står bak denne nye politikken har sagt at ansatte i regionen, og politiet, «avskyr det faktum» at de «må øke bøtene» og bruke mer makt.

«Jeg kan med sikkerhet si at dette ikke er noe vi ønsker å gjøre. Men det er det. Faktisk er det noe vi ikke kan vente lenger med å innføre» sa han.

Likevel ber han lovlydige borgere fortsatt å rapportere om de ser noen bryter helsereglene til Crime Stoppers. Og han legger til at politiet allerede «har titusener av personer som har meldt fra om brudd på reglene».

De nye tiltakene ble kunngjort etter at det ble rapportert om 239 nye smitte-tilfeller i New South Wales på torsdag – det høyeste antallet så langt. 113 av disse var knyttet til kjente grupper – og 126 må fortsatt spores opp. To dødsfall er rapportert i regionene de siste 24 timene – et av ofrene var en kvinne i nitti-årene, det andre var en mann i åtti-årene. Begge var uvaksinerte og kom fra det sørvestlige Sydney.

Selv om Sydney har vært under lockdown siden 26. juni, ser de strenge tiltakene ut til å ha liten effekt på å stanse spredning av viruset. Spesielt ser det ut til at dette skyldes den svært smittsomme Delta-mutasjonen.

Den statlige regjeringen fortsetter å arbeide for å redusere de daglige tilfellene til bortimot null. De har utvidet den nåværende lockdown til å vare til slutten av august etter at den egentlig skulle ta slutt denne uken.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Denne artikkelen ble først publisert på Derimot.no.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.