Bezos avslører sin uhyggelige visjon for den verdenen han ønsker å styre

0
Jeff Bezos ønsker å sende mesteparten av menneskeheten ut i verdensrommet i gigantiske likkister som denne. Fra presentasjonen til Bezos.

Jeff Bezos er den rikeste mannen på jorda og han har en makt som er større enn de fleste andres på denne planeten. Derfor er det all grunn til å undersøke hva han står for og hva han tenker seg om framtida, og det er langt annet enn lystelig. Denne artikkelen av Caitlin Johnstone fortjener nye lesere:

Av Caitlin Johnstone.

«Gjett hva som er den beste planeten i dette solsystemet?» Spørsmålet ble stilt av administrerende direktør Jeff Bezos i Amazon under et media-arrangement om romprogrammet hans,  Blue Origin.

«Det er enkelt å vite svaret på det spørsmålet,» fortsatte han.

«Vi har sendt robotsonder som denne til alle planetene i solsystemet vårt. Nåja, noen av dem har vært overflygninger, men vi har undersøkt dem alle. Jorden er den beste planeten. Ingen kommer i nærheten. Denne er virkelig bra.»


Denne artikkelen av Caitlin Johnstone ble først publisert på hennes blogg. Oversatt til norsk av Anne Merethe Erstad.


Deretter gikk Bezos over til å diskutere planene sine om å transportere mennesker bort fra den beste planeten i solsystemet og sende dem for å leve i sylindre som svever rundt i verdensrommet.

Bezos hevdet at den voksende befolkningen av mennesker og det økende forbruket av energi vil tvinge oss til å gjøre et valg mellom «stagnasjon og rasjonering» og «dynamisk kraft og vekst», og mente at sistnevnte mulighet i begrepsapparatet hans er mulig bare ved å flytte mennesker bort fra planeten.

«Hvis vi er ute i solsystemet, kan vi ha en billion mennesker i solsystemet, noe som betyr at vi har tusen Mozart’er og tusen Einstein’er», sa Bezos. «Dette ville bli en utrolig sivilisasjon. Hvordan ville denne fremtiden se ut? Hvor skulle en billion mennesker leve? Vel, det er svært interessant, en fysikkprofessor ved navn Gerry O’Neill, så nøye på dette spørsmålet og stilte et svært presist spørsmål ingen hadde stilt før, og det var: ‘Er overflaten på en planet det beste stedet for mennesker å ekspandere i solsystemet?’ Han og hans studenter satte i gang å arbeide for å finne svar på det spørsmålet, og de kom opp med et svært overraskende svar som – for dem – var det motsatte av hva de hadde forventet: Nei.»

Bezos fortsatte med å beskrive hvordan de begrensede overflatene, avstandene og gravitasjonskreftene på de andre planetene i solsystemet vårt gjør bosetting på disse planetene upraktisk og alt for kostnadskrevende, mens det å konstruere gigantiske romsylindre nærmere jorden som har plass til en million mennesker er mye mer praktisk. Disse sylindrene ville dreie om sin egen akse for å kopiere jordens gravitasjonskraft med sentrifugalkraft.

Her er noen illustrasjoner Bezos brukte i sin presentasjon for å vise oss hvordan disse «O’Neill»-koloniene kunne se ut:

«Dette er virkelig behagelige steder å leve», sa Bezos. «Noen av disse O’Neill-koloniene kunne velge å kopiere byer på jorden. De kunne velge historiske byer og etterlikne dem på noen måter. Det ville komme helt nye typer arkitektur. Dette er ideelle klimaer. Dette er sommerskjorte-omgivelser. Dette er Maui på de beste dagene, ikke noe regn, ingen stormer, ingen jordskjelv.»

Ikke noe regn? Ikke noe vær? Bare svære, snurrende sylindre svevende monotont rundt i verdensrommet? En billion delt på en million blir én million. Det betyr at den beste idéen verdens rikeste mann kan komme opp med for menneskehetens fremtid, er å fylle solsystemet vårt med en million av disse svevende, homogeniserte kjøpesentrene i verdensrommet.

«Hvis vi bygger denne visjonen, disse O’Neill-koloniene, hvor bringer det oss? Hva betyr det for jorden?» spurte Bezos. «Jorden ender opp innhegnet, et boligområde, med lett industri. Det vil være et vakkert sted å leve, et vakkert sted å besøke, et vakkert sted å ta høyere utdanning, og et sted for lett industri. Men tungindustri, forurensende industri, alle tingene som ødelegger planeten vår, de vil foregå utenfor jorden. Vi får begge deler. Vi får beholde denne unike juvelen av en planet, som er helt uerstattelig – det finnes ingen plan B. Vi må redde denne planeten. Og vi burde ikke gi opp en fremtid for våre barnebarns barnebarn med dynamisk kraft og vekst. Vi kan ha begge deler.»

Nåvel, hvis du ser på oppførselen til Jeff Bezos, som utnytter sine ansatte og knuser sine konkurrenter, og som noen eksperter mener forsøker å overta den underliggende infrastrukturen i hele vår økonomi, kan du føle deg ganske sikker på at denne mannen ikke har noen intensjoner om å forlate «denne unike juvelen av en planet» – eller at hans arvinger skal gjøre det. Når du ser denne mannen, som sitter i det rådgivende styret for Pentagon og er leverandør til CIA, planlegge å sende mennesker vekk fra jordens overflate slik at planeten kan ha fremgang, kan du være sikker på at han snakker om andre mennesker. De uverdige. De som ikke hadde sterk nok sosiopatisk legning til å klatre i den kapitalistiske stigen gjennom å tråkke på ryggen til alle andre.

Og vær du trygg, når Bezos snakker om å redde planeten for «våre barnebarns barnebarn», snakker han ikke om sine arvinger. Han snakker om seg selv. Bezos har investert store pengesummer i bioteknologi som tar mål av seg til å reversere aldringsprosessen og løse hemmeligheten ved udødelighet.

Alle sammen: dette er den typen ledende visdom som kontrollerer skjebnen til vår art. Verdens mest ambisiøse plutokrat forestiller seg en verden der vi, i stedet for å utvikle oss forbi våre destruktive tendenser og lære å leve i samarbeid med omgivelsene og hverandre, ganske enkelt blir sendt ut i verdensrommet så han kan strekke seg ut og nyte vår vakre planet. Det er hans beste idé.

Våre plutokratiske overherrer er ikke bare sosiopater. De er idioter.

Bezos’ utrolig overflatiske visjon for menneskeheten minner meg om noe Julian Assange sa via en videolink til en London-festival i 2017, om hvordan plutokrater i Silicon Valley forsøker å bli udødelige ved å finne ut en måte de kan laste inn sine hjerner til datamaskiner.

«Fra våre kilder dypt inne i disse Silicon Valley-institusjonene vet jeg at de oppriktig tror de skal komme til å produsere kunstig intelligens som er så mektig, relativt raskt, at folk vil ha sine hjerner digitalisert, lastet opp til disse kunstige intelligensene, og leve for alltid i en simulering og dermed ha evig liv,» sa Assange. «Det er en religion for ateister. De vil ha evig liv, og sett at du er i en simulering, hvorfor ikke programmere denne simuleringen til å ha endeløse stoff- og sexorgie-fester rundt deg overalt. Det er som de 72 jomfruene, men det er Silicon Vally-ekvivalenten.»

Jeg mener, faen og. Først av alt, hvor dum må du være for å overse det faktum at vitenskapen faktisk nesten ikke forstår noe av bevissthet og ikke engang vet hva det virkelig er? Selv om disse idiotene finner en måte å laste opp deres nevrologiske mønstre til en eller annen kunstig intelligens’ virtuelle simulering, er det ikke som om de vil være der og erfare det. Det vil bare være en masse data som farer rundt i en datamaskin ett eller annet sted, som etterlikner personligheten til en død person og ikke blir opplevd av noen. Folk som tror at de bare består av deres stoffpåvirkede, mentale mønstre har ikke brukt noe tid som helst på å utforske hva de er – og har ikke den ringeste idé om hva det vil si å være menneske. Det faktum at noen kan tro at de vil bli udødelige, gjennom å digitalisere sine kvernende, gjentakende personlighetsmønstre, er galskap, og det faktum at de skulle ønske det, er enda mer vanvittig.

Mennesker som tenker på denne måten burde holde kjeft og lære om livet, ikke lede verden i et plutokratisk system der penger kan veksles inn i politisk innflytelse. Folk som tror at mennesker kan være lykkelig avskåret fra den økosystem-konteksten de utviklet seg i, den økosystem-konteksten de er en uatskillelig del av, og folk som tror de kan bli udødelige gjennom å laste opp sine pretensiøse personligheter til en datamaskin, skulle holde den fordømte kjeften sin, tilbringe litt tid alene med seg selv, kanskje prøve noen psilocybin-sopper og lære litt om hva det vil si å være menneske. De burde i hvert fall ikke være blant dem som bestemmer.

Jorden er vårt hjem. Det er den vi er lagd for. Jorden gjennomgikk mye for å gi deg liv. Gnister måtte tennes, verdenshav måtte fryse til, milliarder av celler måtte overleve endeløse sykdommer, alle disse utrolige tingene måtte skje helt riktig for å gi deg liv. Du hører til her. Du er like mye en skapning av jorden som luften du puster inn. Du føler deg kanskje som en enkelt organisme, men du er like mye en enkelt organisme som en av de mange milliarder organismer som utgjør kroppen din. Du og jorden er ett. Og fordi du utviklet deg på jorden, er du perfekt tilpasset jorden og jorden er perfekt tilpasset deg. Den lengter etter pusten din slik du lengter etter dens bris mot ansiktet ditt.https://www.youtube.com/embed/gn-wGaM7x5c

Vi er absolutt i stand til å overskride våre usunne tendenser som art. Tendenser som, når du ser nøye på dem, bare er skapelser fra et sinn som føler seg alene og atskilt og som om det konstant kjemper for livet. Hvis vi bare senket våre mentale sverd et øyeblikk og lærte å kanalisere vår kreativitet mot trivsel og fremgang for samfunnet vårt og økosystemet vårt, i stedet for å drepe og utkonkurrere hverandre, da ville vi være OK. Veien ut av dette er veien mot sunnhet. For eksempel: så snart kvinner får tilbake de mest grunnleggende rettigheter til seksuell selvbestemmelse, slik som svangerskapskontroll og tilgang til abort, slik de har fått i de fleste vestlige samfunn, faller fødselsraten under reproduksjonsnivået. Kvinners egen indre kroppslige visdom vil gjøre overbefolkning uaktuelt hvis hun bare ble gitt mulighet til å bestemme over sin egen kropp.

Et annet eksempel. Folk jamrer seg over mangelen på arbeid på grunn av kunstig intelligens og automatisering, men faktisk er det desperat behov for at folk gjør mindre. Vi har bruk for at en masse mennesker ikke gjør noe som helst, at de ikke bruker veiene hver morgen og ettermiddag, ikke produserer dingser som ingen trenger og skaper reklamekampanjer for å hjernevaske folk til å kjøpe dem likevel, bare for at dingsene skal ende opp i havet eller lekke tungmetaller i jorda. En masse mennesker som ikke gjør noe mesteparten av uka ville fjerne presset mot helsesystemene våre, fordi den viktigste årsaken til sykdom er stress. Undersøkelser viser at stress også krymper hjernen og begrenser kreativitet og innovasjon. Så alle de straff-orienterte libertarianerne der ute, som bekymrer seg over at vi ikke vil utvikle oss som art dersom vi begynner å dele ressursene med folk som ikke gjør ting som tradisjonelt skaper penger, fordi vi vil slappe for mye av – de kan slappe av, de også. Vi behøver ikke svinge pisken for å få mennesker til å skape vakre nyvinninger. Menneskene er på sitt beste når vi føler oss lekne og avslappede. Nesten alle de teknologiske fremskrittene i fortiden kom fra folk som hadde masse fritid på grunn av sin privilegerte status. Å frigjøre mennesker fra ni-til-fem-slaveri ville være den raskeste vegen å gå for å bremse forbruket av ressurser og lette presset på alle våre systemer – og ville i tillegg ha den fordelen at vi ble smartere, morsommere, mer kreative og også mer innovative.

For den saks skyld, dette å kreve at alle idéer og nyskapninger skal kaste av seg økonomisk, tar også livet av oss. Vi trenger muligheten til å finansiere ting som ikke vil gi profitt. Hvor mange ganger har du deltatt i en samtale der noen har kommet med en idé som ville kunne løse et større miljømessig, energi- eller helseproblem, men der ingen viser begeistring fordi det aldri vil bli lansert på grunn av at det ikke er penger å tjene på det? Å fjerne et problem fullstendig har aldri gjort noen rike. Sunne mennesker, for eksempel, tilbringer ikke noe tid hos legene. Veien ut av dette er å løsrive menneskelig innovasjon fra penger og tillate løsninger å blomstre uten kravet om at de også skal skape profitt.

Dette er bare tre ting jeg kan komme på som på dramatisk vil forbedre vår kollektive evne til å reversere trusselen om utslettelse, og alt vi trenger å gjøre er å bli fornuftigere, slutte å straffe hverandre, begynne å dele og begynne å samarbeide. Det eneste problemet vi har som mennesker, er at en håndfull svært konkurranseinnstilte, svært sosiopatiske og likevel middelmådige mennesker har all makt til å bygge fremtiden vår for oss, nær sagt uten innspill fra noen andre.  Fordi all makten i form av alle pengene har fått lov til å samle seg i hendene på dem som er mest villige til å gjøre hva som helst for å få dem, har vi bare noen få, nådeløse og samtidig overraskende dumme individer som tar bestemmelsene for fremtiden til alle levende skapninger. Den konkurransedrevne mentaliteten som førte til Jeff Bezos’ vekst er den nøyaktige motsatsen til den typen samarbeidende, harmoniske mentaliteten vi trenger, hvis vi skal klare oss gjennom utfordringene vi møter i horisonten.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.