– Mye av det CIA før gjorde i det skjulte, gjør de nå fullstendig åpent

0

Caitlin Johnstone peker i en artikkel på sin blogg at CIA i dag helt uten blygsel tar direkte kontroll over mediene, noe de tidligere gjorde i all hemmelighet. Hun viser til et intervju med Glenn Greenwald på Fox News ved Tucker Carlson.

«Hvis du går og googler, og jeg håper seerne dine gjør det, Operasjon Mockingbird, vil du finne at disse byråene i løpet av den kalde krigen pleide å planlegge hvordan man hemmelig kunne manipulere nyhetsmediene for å spre propaganda til den amerikanske befolkninga,» sa Greenwald. . “De pleide å prøve å gjøre det i hemmelighet. Nå gjør de det ikke engang i det skjulte lenger. De trenger ikke Operation Mockingbird. De satte bokstavelig talt John Brennan som jobber for NBC og James Clapper som jobber for CNN og tonnevis av FBI-agenter rett på lønningslista til disse nyhetsorganisasjonene. De former nå nyhetene åpent for å manipulere og lure den amerikanske befolkninga.”

I 1977 publiserte Carl Bernstein en artikkel med tittelen » The CIA and the Media » og rapporterte at CIA hadde i skjul infiltrert Amerikas mest innflytelsesrike nyhetsbyråer  og hadde over 400 journalister som de anså som agenter i et program kjent som  Operation Mockingbird . Det var en stor skandale, og med rette. Nyhetsmediene er ment å rapportere sannferdig om hva som skjer i verden, og ikke manipulere den offentlige oppfatninga slik at den passer til dagsordenen til spioner og krigsherrer.

I dag skjer CIA-samarbeidet fullstendig åpent, og publikum er for hjernevasket til å til og med erkjenne dette som skandaløst. Uhyre innflytelsesrike medier som The New York Times  videreformidler ukritisk CIA-desinformasjon som deretter blir  spunnet som faktum av eksperter på kabelnyhetene. Eneeieren av The Washington Post  er en CIA-operatør , og WaPo har aldri en gang oppgitt denne interessekonflikten når de rapporterer om amerikanske etterretningsbyråer, noe som er standard journalistisk protokoll. Massemedier  bruker nå åpent  etterretningsbyråveteraner  som John Brennan, James Clapper, Chuck Rosenberg, Michael Hayden, Frank Figliuzzi, Fran Townsend, Stephen Hall, Samantha Vinograd, Andrew McCabe, Josh Campbell, Asha Rangappa, Phil Mudd, James Gagliano, Jeremy Bash, Susan Hennessey, Ned Price og Rick Francona , som  kjent CIA-operatører  som NBCs Ken Dilanian, det samme er  CIA-praktikanter  som Anderson Cooper og  CIA-søkere  som Tucker Carlson.

Og de gnir det inn i fjeset ditt – stolte som haner.

Og det er bare media. Vi ser også denne oppførselen fra den amerikanske regjeringsfinansierte National Endowment for Democracy (NED), en propagandaoperasjon rettet mot å sabotere utenlandske regjeringer som ikke er på linje med USA, og som ifølge sine egne grunnleggere var opprettet for å gjøre åpenbart hva CIA pleide å gjøre skjult. Den avdøde forfatteren og kommentatoren William Blum gjør dette klart:

I 1983 ble National Endowment for Democracy etablert for å «støtte demokratiske institusjoner over hele verden gjennom private, ikke-statlige anstrengelser». Legg merke til det ”ikke-statlige” – en del av bildet, en del av myten. I virkeligheten kommer nesten hver krone av finansieringen fra den føderale regjeringa, som det tydelig er angitt i årsregnskapet i hver utgave av årsrapporten. NED refererer til seg sjøl som en NGO (Non-governmental organisation) fordi dette bidrar til å opprettholde en viss troverdighet i utlandet som et offisielt amerikansk myndighetsorgan kanskje ikke har. Men NGO er feil kategori. NED er en GO.

Vi ser NEDs fingeravtrykk over nesten alle situasjoner der den vestlige maktalliansen trenger å håndtere offentlig oppfatning om en CIA-målrettet regjering, fra Russland til  Hong Kong til Xinjiang til den imperialistiske propagandaoperasjonen kjent som Bellingcat.

Helvete heller, etterretningsinnsidere løper bare åpent til kontoret nå. I en artikkel med tittelen “ The CIA Democrats in the 2020 valg ” dokumenterte World Socialist Website de mange veteranene fra det amerikanske etterretningskartellet som stilte til valg over hele USA i 2018 og 2020.

Så de blir bare mer og mer frekke, jo mer trygge de føler om hvor propagandabedøvet og underdanig befolkninga har blitt. De legger flere og flere av kortene sine på bordet. Snart vil CIA bare selge narkotika åpent fra dør til dør som Girl Scout cookies.

Denne artikkelen er publisert som So Much Of What The CIA Used To Do Covertly It Now Does Overtly og er bare lett forkortet av oss.

Forrige artikkelBiden-administrasjonen vurderer forbud mot produkter fra Xinjiang på grunn av angivelig tvangsarbeid
Neste artikkelMer og mer på jordet – nå vil de ha slutt på håndhilsing og klemming – for godt
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).