Frihetsmarsjen i London

0
Helikopterbilder som viser frihetsmarsjen i London

Frihetsmarsjen i London 26. juni ble enorm manifestasjon av motstanden mot Boris Johnsons lockdownpolitikk, og et samlet rop om frihet og et normalt liv. #FreedomMarch

Boris Johnson har nylig vedtatt å utsette gjenåpninga av Storbritannia enda en gang. Det fikk demonstrantene til å samle seg bak parolen Nok er nok! Med utgangspunkt i Hyde Park marsjerte store folkemengder gjennom sentrum av den britiske hovedstaden og krevde en slutt på koronarestriksjonene.

Patrick Henningsen, som var en av talerne på Mot Dag-konferansen 2019, skriver fra London at det garantert var en halv million deltakere i protesten:

Julia Hartley-Brewer fra @talkRADIO Breakfast show tvitrer helikopterbildene av marsjen:

Extinction Rebellion vil derimot omfavne «den nye normalen»

Mens demonstrantene i den store frihetsmarsjen raste mot «den nye normalen», gjorde de spkalte klimaaktivistene i Extinction Rebellion det motsatte. De sendte ut en uttalelse som sa at medlemmene deres ville «stå sammen for å vende ryggen til å gå tilbake til normal virksomhet etter Covid-19 og kreve en ny normal.»

Forrige artikkelGeopolitikk, profitt og valmuer: Hvordan CIA gjorde Afghanistan til en narkostat
Neste artikkelSvenske leger: – Dødeligheten av covid-19 er kraftig overdrevet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).