Colombia: Blodbad! Folk skytes ned for fote.

0
Foto: Campaign for Colombia

Nødrop fra Colombia til venner i Norge: «Det går veldig dårlig her. Det narkofascistiske diktaturet dreper folk som de vil.» Videoer viser paramilitære og politi som slår folk til blods og skyter dem ned. Ni personer massakrert av dødssvadronene. Den svenske forfatteren Dick Emanuelsson, som kjenner regionen godt, kommenterer.

Av Dick Emanuelsson.

Blodbadet i Colombia fortsätter!

Regimen vägrar upphäva repressionen och undantagstillståndet i nio av Colombias län där generalstrejken svider för Makten. Samtidigt mördades i dag 31. mai 2021 nio personer i en massaker!

TEGUCIGALPA 2021-05-31 / Nio personer massakrerades när en dödsskvadron av maskerade män trängde in i den lilla byn Quebradón Sur i kommunen Algeciras i länet Huila klockan 07.30 i morse. En av de mördade var Alvaro Barrera, far till en före detta gerillasoldat i FARC som för fyra år sedan skrev under fredsavtalet mellan regeringen och FARC. Massakern var den tredje i följd under det senaste året mot Barreras gård.

Med massakern i dag har 41 massakrer genomförts av Statsterrorismen och dess olika grenar av det Smutsiga Krigets aktörer under 2021.

Regimen vägrar förhandla och stoppa repressionen

I dag uppmanade det Nationella Strejkkommandot de hundratals medlemsorganisationerna att intensifiera kampen och generalstrejken med en Megademonstration på onsdag.

Efter förhandlingar i dag med den fascistoida regimen Ivan Duque, nickedocka till den paramilitäre Gudfadern Alvaro Uribe blev resultatet NOLL. Duques förhandlare vägrade att dra tillbaka dekretet 275-2021 som militariserar och avskaffar temporärt alla grundlagsenliga rättigheter i dessa län. I klartext handlar det om ett undantagstillstånd där utegångsförbud kan införas.

Sedan dekretet infördes den 28 maj syns allt oftare beväpnade ”civila” som beskjuter demonstranterna och barrikaderna med automatvapen. Den ”Urbana Paramilitären” har haft premiär.

VIDEO:

YouTube player

(Dick Emanuelsson la ut to videoer på Facebook. De ble blokkert:)

På de två videofilmerna syns Statsterrorismens Ansikte och hur den, i likhet med den nicaraguanska och venezuelanska USA-stödda oppositionen har för vana att BRÄNNA IHJÄL sina offer, som den 16-årige grabben i Calistadsdelen Siloe, som här begråts av sin syster.

Bilde

Eller hur det ”Smutsiga Krigets” urbana paramilitärer, som består av både civila som utvalda från armé och polis som utgör de dödsskvadroner som mördar folkrörelsens framstående gestalter i videon i Bogota och den stora stadsdelen Ciudad Kennedy i fredags den 28 maj, när Duque införde militära undantagslagar misshandlar en ung flicka/kvinna med en sadism som bekräftar karaktären på den colombianska staten. Är det någon som i dag, när terrorn har nått städerna ifrågasätter bakgrunden till 50 års väpnad konflikt på Colombias landsbygd?

To fredelige demonstranter drept i Cali

(Radio Havana 1. juli 2021).

To personer som deltok i en fredelig sit-in nord i Cali, i det vestlige Colombia, ble drept med skytevåpen av leiemordere, ifølge foreløpig informasjon, i rammen av mobiliseringer, sit-ins og blokkeringer mot den nyliberale politikken som regjeringa til Iván Duque fører.

Et av ofrene er medlem av «frontlinjen» til den sosiale bevegelsen som er i gang i hovedstaden i departementet Valle del Cauca, men det lokale politiet hevdet at skytingea var «en konfrontasjon mellom kriminelle gjenger …»

Hendelsen skjedde bare få minutter etter at Calis borgmesterkontor og Union of Resistances undertegnet en avtale om å etablere en dialog i byen, en handling der borgermester Jorge Iván Ospina sa: «vi jobber for å bygge fra dialog og fred.»

Den siste uka har det vært lignende handlinger mot demonstranter i Cali, som er blitt angrepet av uidentifiserte individer, i noen tilfeller direkte tilknyttet regjeringa og i en annen med paramilitære grupper. 28. mai, en måned etter begynnelsen av protestene, ble 10 mennesker drept i denne byen, i forbindelse med den nasjonale streiken mot president Duques regjering.

Massegraver og tortursentre

(WSWS, 1. juni 2021)

En rapport utarbeidet av menneskerettighetsorganisasjonen Justicia y Paz [Rettferdighet og Fred] fra den 23. mai, uttalte at fascistiske paramilitære grupper, som opererer i samspill med det høyreekstreme og USA-støttede regimet til den kolombianske presidenten Ivan Duque, har opprettet tortursentre og massegraver i et forsøk på å få undertrykt protester i byen Cali, som har vært episenteret for landsomfattende demonstrasjoner.

Rapporten beskrev «opphuggingshus» [‘chop houses’] i Ciudad Jardín, et nabolag i Cali, hvor demonstranter kidnappet av fascister er blitt torturert og lemlestet. Dokumentet hevder at beboerne generelt var vettskremte fra å protestere mot disse hårreisende forbrytelsene, for de visste de hadde politiets og statens godkjenning.

Rapporten gikk videre til å beskrive massegraver, «dit likene av mange unge mennesker ble brakt», i byene Yumbo og Buga. Det heter i rapportent: «De personene som har vitnet om dette sier at ungdommene ble arrestert, noen av dem har vært rapportert savnet av venner eller familier, og i Guacari, i Buga, 45 minutter fra Cali, ble de henrettet. Noen av de overlevende etter henrettelsene ble funnet med skuddskader på helsesentre, og de befinner seg i dag skrekkslagne og i skjul.»

Forrige artikkelAtomvåpentilhengerne blant oss
Neste artikkelInternering i «karantenehotellene» har mer preg av straff enn av smittevern
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.