Bomber i paradis. Hawaii på vei til å bli det mest militariserte stedet på jorda.

0
Soloppgang over Hanauma Bay på Oahu, Hawaii

Den amerikanske hæren planlegger å bygge et enormt våpenanlegg som lagrer lagre med konvensjonelle stridshoder og eksplosiver rett ved boligboligene Ewa Beach, Ewa Villages, West Loch Estates og Ewa Gentry, i tillegg til Pearl Harbor National Wildlife Refuge på Hawaii. Dette skriver Brad Wolf i World BEYOND War.

Dette øyparadiset i Stillehavet har allerede den største konsentrasjonen av amerikanske militærbaser og forbindelser i landet, noe som gjør det til et av de mest militariserte stedene på jorda. Hvis det skulle skilles fra Unionen, ville Hawaii være en stor militærmakt på global skala. Og nå er flere våpen på vei. Mye mer.

Størrelsen, omfanget og kostnaden for dette massive byggeprosjektet må vurderes, samt den umiddelbare faren som innbyggerne i de omkringliggende samfunnene utsettes for. Like viktig er det om forhåndsposisjonering av så store mengder skarpe stridshoder og ammunisjon er i den amerikanske offentlighetens interesse og sikkerhet. Forposisjonering er klar til bruk. Låst og lastet. Vi er klare til krig. Dette reduserer tiden for diplomati og øker sannsynligheten for at våpnene blir brukt. Vil vi virkelig lagre enda flere våpen på denne overmilitariserte øya som forberedelse til neste store krigen? Er dette en forsvarlig strategi, eller en svært farlig oppførsel?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.