Xinjiang og mere til: Stol ikke på mainstreammedier under sterk påvirkning av USA

0
Urumqi Diwopu International Airport, Xinjiang, Kina. Shutterstock

Av Jan Oberg.

“Hvad du læser, ser og hører om international politik i de store danske dagblade, Radio- og TV-Avisen er gearet til at forklare USA’s/Vestens udenrigspolitik og aldrig stille spørgsmål ved de fortællinger eller den førte politik.”

Milosevic havde gang i et folkemord i Kosovo i 1990’erne. Saddam havde atomvåben i 2003. Alt, hvad der er sket i Syrien siden 2011, er al-Assads værk. Gaddafi havde til hensigt at myrde alle i Bengazi i 2011. Putins annektering af Krim kom ud af det blå uden forudgående begivenheder i Kiev.

Russerne var for et par uger siden lige ved at invadere Ukraine. Og Kina har gang i et folkemord i Xinjiang-provinsen mod uighurerne, fordi de er et etnisk mindretal og muslimer.

Du har hørt det mange gange: USA og Vesten står for fri meningsdannelse, vore medier er frie, og eksperter med forskellige kundskaber og vurderinger bliver hørt, så du frit kan danne dig en egen forståelse og mening om international politik.

Dette hér er farligt. Du skal vænnes til en ny kold krig mod Kina.
Måske er det – som før – optakten til krig.

Jan Øberg, freds- og fremtidsforsker

Men den fortælling har lige så lidt sandhedsindhold som eksemplerne ovenfor.

Hvad du læser, ser og hører om international politik i de store danske dagblade, Radio- og TV-Avisen er gearet til at forklare USA’s/Vestens udenrigspolitik og aldrig at stille spørgsmål ved de fortællinger eller den førte politik.

Nyhederne kommer udelukkende fra USA/vestlige kilder; mange af producenterne har lige været en tur omkring USA eller fået en amerikansk uddannelse. Adspurgte eksperter har enten en indre politisk korrekt uniform eller en ydre grøn. Politikens nye bestyrelsesformand er tidligere dansk militærchef uden medieerfaring – men tidligere en meget høj post i USA’s militær.

“Elendigt underbygget påstand”

Den Transnationale Stiftelse for Freds- og Fremtidsforskning, TFF, som jeg er chef for, har netop udsendt en analyse, der dokumenterer, at den mest autoritative rapport om folkemordet i Xinjiang er alt andet, end den udgiver sig for, og de store medier – kildekritikløst – har formidlet den som. (Svensk udgave hér).

Interesting too?  Fogh Rasmussen efterlader en verden i kaos

Vi viser, at databasen over ofrene er anonym, og at hovedparten af ”bevismaterialet” er skabt af de store vestlige medier og CIA-relaterede institutioner. Og at næsten alle medier kun bruger én forsker, der sidst var i Kina i 2007 som turist, er kristen fundamentalist og selv siger, at han har sit mandat til at bekæmpe Kina fra Gud selv.

Vi udtaler os ikke om, hvorvidt der er et folkemord, men viser blot, at påstanden herom er elendigt underbygget og drevet af interessegrupper, som står oprustningen og konfrontationen nær og misbruger menneskerettighedsomsorg til mindre noble formål.

“Vore ledende medier er vildledende”

Tusindvis af mediefolk har modtaget TFF’s analyse, og jeg har skrevet personligt til omkring en snes af dem, der har skrevet om folkemordet. Skønt afsløringen må siges at være sensationel, har ikke ét vestligt medie nævnt den, og ingen – heller ikke på Danmarks og Sverige Radio – har så meget som takket for det tilsendte.

De er enten inkompetente og flove over at blive afsløret i manglende kildekontrol. Eller de véd udmærket, at de udfører bestillingsarbejde.

Dette hér er farligt. Du skal vænnes til en ny kold krig mod Kina. Måske er det – som før – optakten til krig. Og det stjæler energi fra løsningen af de store fælles problemer som klimaet, fattigdommen og militarismen.

USA har altid forsøgt at styre sit image og legitimere sin politik på utallige måder. Det kaldes psykologisk påvirkning og er foregået siden Operation Mockingbird de sidste cirka 70 år. Og ikke kun i CIA’s regi. Når USA nu bliver svagere, tager løgnene til i styrke.

Interesting too?  Medier og militarisme – et eksistentielt valg

Overdriver jeg? Søg selv ”Congress S.1169” og læs USA’s Strategiske Konkurrencelov fra april. Den gennemgår på over 270 sider, hvordan USA skal bekæmpe Kina og med hundreder af millioner dollars skal påvirke mediefolk til at skrive negativt om Kina.

Vore ledende medier er vildledende. Tro dem ikke!


Jan Öberg, född den 13 januari 1951, är en dansk-svensk fredsforskare, författare och konstfotograf. Han är medgrundare till, och leder, tankesmedjan Transnationella stiftelsen för freds- och framtidsforskning (TFF). Öberg avlade doktorsexamen vid Lunds universitet och var mellan januari 1983 och november 1989 chef för fredsforskningsinstitutet där. Under samma tid var han också rådgivare till Utrikesdepartementet.

Denne artikkelen er tidligere publisert her.

Forrige artikkelSkyhøye og underrapporterte dødsfall for mRNA-vaksinene
Neste artikkelRussland og Pakistan inngår viktig avtale om gassrørledning