Nye tall på dødelighet av vaksiner i Norge og Sverige

0
Vaksiner fra AstraZeneca, Moderna og Pfizer/Biontech - Shutterstock

Är det etiskt försvarbart att fortsätta med vaccineringen?

Av Sven Román.

Jag har sammanställt frekvensen av rapporter om avlidna efter vaccinering (betyder inte att orsakssamband konstaterats) i Sverige och Norge. Pfizer har klart högst frekvens, i Sverige 9,7 rapporterade avlidna/100 000 inv, i Norge är siffran 14,1.

Jag har även en stapel för säsongsinfluensan i Sverige, tycker den jämförelsen är adekvat eftersom en svår säsongsinfluensa har samma dödlighet som covid-19 (0,15 % globalt). Pfizers vaccin har i Norge 94 och Sverige 65 gånger fler rapporter om avlidna/100.000 vaccinerade än säsongsinfluensan i Sverige. Frekvensen avlidna/100.000 invånare är faktiskt lägst för AstraZenecas vaccin, som ju är det mest kritiserade av alla vaccinen.

Är det verkligen utifrån den enormt mycket högre förekomsten av anmälda rapporter om avlidna efter vaccineringen jämfört med den vanliga säsongsinfluensan etiskt försvarbart att fortsätta med vaccineringen? Särskilt mot bakgrund av att de som är 65+ och i riskgrupper nu vaccinerats. Och borde inte alla som rapporterats avlidna efter vaccineringen obduceras?

I Norge brukes vaksiner produsert av Moderna og Pfizer og Biontech. Vaksinering med AstraZeneca og Janssen er stanset og frarådes.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.