LO/NHO om industri og elektrifisering: Hostesaft mot demens

0
Fra presentasjonen i Dagsnytt 18

Av Odd Handegård.

Rapporten fra «superlobbyen» LO/NHO om hvordan det grønneste landet i verden endelig skal bli «grønt» ble publisert 26. mai 2021. Som antydet i kommentarene til de delene av rapporten som ble publisert før hele rapporten var ferdig, er det ganske ufattelig at våre fremste tillitsmenn/-kvinner tør å sette navnet sitt under et så horribelt produkt. Konkusjonen er som kjent komplett ulogisk: Norge må ifølge LO/NHO dels full-elektrifiseres (av hensyn til klimaet), og dels må vi opprettholde landets olje- og gassproduksjon også for å realisere det «grønne skiftet». Elektrifiseringen (også av sokkelen) forutsetter at utbygging av store mengder ny vindkraft fra Norge. Vi skal rasere norsk natur for å bli tilstrekkelig grønne. Altså: Tiltak som ikke virker. Hostesaft mot demens.

Utredningen omfatter en rekke andre problemstillinger enn vindkraft (eksport, sokkelen, strømnettet, hydrogen, batterifabrikker, fangst og lagring av CO2, m.m.), men påstanden om hva alle tiltakene betyr for det globale klimaet, begrunnes ikke – fordelene for klimaet tas som gitt, selv om mange påstander er ren diktning som mangler dokumentasjon. LO/NHO innbiller seg åpenbart at det er automatikk i at folk tror på hva som helst, bare det kommer fra LO/NHO – og uansett hva det koster.

Fra omslaget til rapporten fra LO og NHO.

Nå skal jeg ikke gjennomgå rapporten kapittel for kapittel, men heller kommentere behandlingen av rapporten på Dagsnytt 18 (fra 22.40). Også den var nokså makaber. Lederne i LO og NHO deltok selvfølgelig sammen med Aps Barth Eide. Jubelstemning og halleluja. Panelet var henrykt, og rapportens myter fikk nærmest stående applaus. Dessverre var fjerde person i panelet fra miljøbevegelsen (WWF) enig i alle argumenter om klimafordelene av norsk full-elektrifisering – hun hadde bare motforestillinger mot at forslaget om norsk fossilproduksjon skulle være en del av det grønne skiftet i Norge. Sikkert logisk fra hennes synsvinkel, men mangelfullt ettersom hun støttet mytene om at Norge er en klimaversting.

Det ser ut til å være komplett umulig å få etablert et debattpanel, i alle fall i NRK, der andre interesser enn energihyklere og klimaløgnere er representert. Også denne gang var utgangspunktet at de norske klimagassutslippene er forferdelige, noe som selvfølgelig bare er tøv. Dersom man bør prøve å redusere utslippene, fins det metoder som er vesentlig bedre enn LO/NHOs og regjeringens forslag.

Ps. 26. mai vedtok Stortinget at vindkraftutbyggingen på Øyfjellet (Helgeland) skal fortsette. Et forslag fra Moxnes (Rødt) om å stanse utbyggingen, fikk bare stemmene fra SV og MDG. Alle andre støttet raseringen av dette fantastiske området, også Frp og Sp. – Får dette tilbakeslaget konsekvenser for Frps og Sps holdning i tilsvarende saker?

Les: Absurd debatt om Øyfjellet!

Forrige artikkelPresidentvalget i Syria: «Valget er en rett til selvbestemmelse»
Neste artikkelEr mennesker blitt vaksineindustriens forsøksdyr?