Kjempedemonstrasjon i London mot vaksinepass og lockdown – mediablackout

0
Fra Freedom March i London 29. mai 2021.

29. mai 2021 var det en kjempedemonstrasjon i London mot vaksinepass, lockdown og den britiske regjeringas lockdownpolitikk. Den ble stort sett forsøkt tiet i hjel i de store mediene, og i den grad den ble omtalt i det hele tatt ble det skrevet og snakket om «noen få hundre» «anti-vaxxers». Det det var hundretusen eller flere som deltok og at hovedparolene handlet om frihet og demokrati var det ingen hovedstrømsmedier som fortalte om.

Demonstrasjonen brukte emneknaggene #FreedomMarch, #WeWillBeFree, #NoVaccinePassportsAnywhere og liknende. Hovedstrømsmediene ser det som sin oppgave å kriminalisere, marginalisere og idioterklære motstandsbevegelsen mot den diktatoriske koronapolitikken. De frykter naturligvis at flertallet av befolkninga skal bryte ut av den hypnosen som fryktkampanjen fra februar 2020 har holdt dem i.

Men fortsatt lar det seg gjøre å få informasjon fram via alternative og sosiale medier:

How the state used behavioural science to scare a nation into submission

We need an inquiry into the use of fear tactics during the pandemic, which has caused immense collateral damage, skriver Laura Dodsworth.

Hun er bokaktuell med boka A State of Fear: how the UK government weaponised fear during the Covid-19 pandemic.

I vaskeseddelen til boka heter det:

Dette er ei bok om frykt. Frykt for et virus. Frykt for døden. Frykt for å miste jobb, demokrati, menneskelige forbindelser, helse og tanker. Det handler også om hvordan regjeringa gjorde frykten til et våpen mot oss – angivelig til vårt beste – til vi ble det reddeste landet i Europa.

Frykt er den mektigste følelsen. Den er inngravert i mennesker fra starten av; frykt en del av vår evolusjonære suksess. Men det gjør det også til et av de mektigste verktøyene i verktøykassa til atferdssykologien, og den er blitt brukt til å manipulere og kontrollere mennesker under pandemien.

I et av de mest ekstraordinære dokumentene som noensinne er blitt avslørt for den britiske offentligheten, sa atferdsforskerne som ga myndighetene råd, at et betydelig antall mennesker ikke følte seg truet nok av Covid-19 til å følge reglene. De rådet regjeringa til å øke vår følelse av ‘personlig trussel’, for å skremme oss til underkastelse.

Men hvorfor skremte myndighetene oss bevisst, og hvordan har dette påvirket oss som enkeltpersoner og som et land? Hvem er involvert i beslutningstaking som påvirker livene våre? Hvordan brukes atferdsvitenskap og nudge-teori til å manipulere oss subliminalt? Hvordan utnytter media frykt? Hva er de virkelige risikoene for vårt velvære?

Abraham Lincoln er tillagt en uttalelse, som visstnok skal ha et mye eldre opphav, men som uansett treffer blink:

You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

Det vil vise seg å holde stikk denne gangen også.

Forrige artikkelAutonome våpen: – Drapsdrone valgte sjøl sitt offer og drepte ham
Neste artikkelLappen på lydighet