Jødiske ansatte i Google ber selskapet bryte bånda til Israels militære

0
Googles hovedkvarter i Mountain View, Ca/USA. Shutterstock

Ei gruppe jødiske ansatte fra Google har krevd at teknologigiganten uttrykker sin solidaritet med palestinerne og avslutter kontrakter med virksomheter eller organisasjoner som «støtter israelske brudd på palestinske menneskerettigheter», inkludert Israel Defense Forces (IDF). Dette melder Jewish News Syndicate.

I et internt brev, som også er offentliggjort, krevde Jewish Diaspora in Tech, som beskriver seg selv som «et fellesskap av medlemmer som jobber i teknologiindustrien» og for tiden inkluderer 250 av Googles ansatte, at administrerende direktør Sundar Pichai skulle utstede en uttalelse som fordømte Israels siste angivelige «anti-terror»-aksjon i Gaza.

Brevet uttalte at undertegnerne «motsetter seg Israels sammensmeltning med det jødiske folk,» og «understreker at antisionisme ikke er antisemittisme,» og la til at de var «bekymret for den interne dialogen rundt den politiske rasistiske volden i Israel og Palestina.”

Brevet ba innstendig Google-ledere videre om å «finansiere palestinske rettighetsorganisasjoner og sikre at all støtte for israelsk humanitær innsats blir balansert med støtte til palestinsk-ledet menneskerettighets- og hjelpearbeid.»

“Vi ber Googles ledelse om å komme med en erklæring om hele virksomheten som erkjenner volden i Palestina og Israel, som må omfatte direkte erkjennelse av den skaden som israelsk militær og gjengvold har gjort mot palestinerne. Både israelere og palestinere har det vondt akkurat nå, men å ignorere de destruktive og dødelige angrepene som palestinerne står overfor, visker ut våre palestinske medarbeidere.”

«Mange av Israels handlinger bryter med FNs menneskerettighetsprinsipper, som Google er forpliktet til å opprettholde. Vi ber om gjennomgang av alle Alphabet-forretningskontrakter og bedriftsdonasjoner og avslutning av kontrakter med institusjoner som støtter israelske brudd på palestinske rettigheter, som de israelske forsvarsstyrkene,” heter det i brevet.

Forrige artikkelBioteknologi har fantastisk kraft – den kan brukes til både godt og vondt
Neste artikkelMicrosoft vs indiske bønder – systemet klargjøres for «AgriStack»