Israelsk storoffensiv mot Gaza

0
Fly- og helikopterangrep på Gaza-stripa. Shutterstock

Etter at det israelske flyvåpenet har gjennomført en serie bombeangrep på Gaza-stripa er den israelske hæren i gan med en bakkeoffensiv. Detter melder Israel Defense Forces (IDF) på Twitter:

Artilleri, tanks og infanteri angriper det tett befolkede området. Mer enn 100 mennesker er blitt drept i Gaza fra 10. til 13. mai melder BBC. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at offensiven mot Gaza vil «fortsette så lenge det er nødvendig» og at palestinerne «skal få betale en høy pris for Hamas». Hamas på sin side sier at Israel skal få oppleve «en bitter lærdom». Israel har innkalt 7000 reservister til hæren i forbindelse med offensiven.

Etter en stund trakk IDF meldinga om bakkeangrep tilbake, skriver NRK. De hevder at det var en intern kommunikasjonsfeil. Men hærens talsmann Jonathan Conricus bekreftet tidligere overfor AFP at israelske soldater hadde gått inn på Gazastripa.

Det russiske utenriksdepartementet har forsøkt å få til en våpenhvile, men det ble avvist av Israel skriver den israelske avisa Ynetnews.com. – Det blir ingen id på dere, sier Israels forsvarsminister til folk i Gaza i forbindelse med den muslimske høytiden.

Her er en video fra Middle East Eye:

YouTube player

Høyreekstreme lynsjegrupper

Høyreekstreme jødiske grupper har gått til organiserte angrep på palestinere i Israel i det som kalles «lynsjeangrep». Det er Middle East Eye som melder dette. I Bat Yam, en forstad til Tel Aviv, ble en palestiner trukket ut av bilen sin og lynsjet under en direktesending på israelsk TV. Mannen overlevde angrepet og skal ha kommet seg noe, skriver Haaretz.

De høyreekstreme gruppene planlegger nye mobbangrep på palestinere, skriver MEE. «Ta med alt, kniver, bensin, ikke vær redde, vi er de utvalgte,» het det i ei meldingu fra ei høyreekstrem gruppe som kaller seg «The Underground Unit». Høyreekstreme grupper som Lehava og La Familia planlegger også angrep i Jerusalem, ifølge Haaretz. Amnesty International har oppfordret Israel til å stanse de høyreekstreme gruppene. Målet for de ekstreme sionistgruppene er helt åpenbart etnisk rensing, å drive palestinerne ut fra Øst-Jerusalem for å gjøre den til en reint jødisk by.

Også demokratenes representant fra Minnesota, Ilhan Omar, kalte det som foregår for etnisk rensing.

Forrige artikkelFalske sannheter
Neste artikkelHistorien gjentar seg i Gaza