Grunnlegger av Black Lives Matter slutter etter kjøp av luksuriøse eiendommer

0
Patrisse Cullors, American artist and co-founder of Black Lives Matter at The Laura Flanders Show. CC BY 3.0

Medgrunnlegger av Black Lives Matter, den sjølerklærte marxisten Patrisse Cullors, har sagt opp stillingen som BLMs administrerende direktør midt oppe i en mediastorm om hennes noe ekstravagante livsstil. Den 37 år gamle Cullors har vært leder for Black Lives Matter Global Network Foundation i nesten seks år og er i det siste kommet i skuddlinja på grunn av en del nokså kostbare eiendomsinvesteringer. Hun insisterer på at hennes avgang som leder ikke har noe med dette å gjøre.

BLM-stiftelsen mottok over 90 millioner dollar i 2020 i form av donasjoner. Grunnorganisasjonene til BLM klager samtidig over at de har sett fint lite til disse pengene. Cullors må derimot ha hatt en hyggelig lønnsavtale siden hun i løpet av kort tid har vært i stand til å investere 3,2 millioner dollar, nærmere 30 millioner kroner i fire luksuriøse boliger i noen av de finere strøkene i USA. En av dem er en bolig til 1,4 millioner dollar nær Malibu i Los Angeles.

Patrisse Cullors har gitt ut boka «When They Call You a Terrorist – A Black Lives Matter Memoir», i samarbeid med poeten og aktivisten Asha Bandele og forord av forfatteren, akademikeren og borgerrettighetsaktivisten Angela Davis. Den første delen av boka, «All The Bones We Could Find», beskriver livet i det fattige nabolaget Van Nuys i Los Angeles. Boka beskriver Cullors’ egen historie som svart, fattig, skeiv kvinne gir ifølge anmelderen Mattias Lundblad «en interseksjonell forståelse av det amerikanske samfunnet og den politiske kampen der.»

Cullors er fortsatt svart og skjeiv, men fattig kan hun vanskelig sies å være når hun i rask rekkefølge kan sikre seg eiendommer for 30 millioner kroner. Det er jo mulig at noen av BLM-aktivistene føler seg litt lurt?

USA Today har gjort en faktasjekk av artiklene om eiendomsinvesteringene til Cullors, og de er kommet til at det ikke er lagt fram dokumentasjon for at pengene til disse kjøpene er kommet fra BLM og anklager New York Post for å ha omtalt dette «uten kontekst». De viser til at Cullors ikke bare har hatt jobben som toppsjef i stiftelsen, men også har hatt en rekke andre oppdrag, blant annet en kontrakt med Warner Brothers. Dette er sikkert riktig, men det later til å være enighet om at fattig er hun ikke.

Er milliardæren Warren Buffett den største donoren til BLM?

Avisa Tablet har gått BLM etter i sømmene og funnet noen interessante saker.

De viser at noe som kalte seg International Development Exchange (IDEX), som skiftet navn til Thousand Currents, har fått store pengesummer fra NoVo Foundation, som er etablert av Peter Buffett, sønnen til milliardæren Warren Buffet, og Peters kone Jennifer. NoVo begynte å gi hundretusener av dollar til IDEX i 2014, og IDEX ble BLMs viktigste finansieringskilde. Av de 3,72 millioner dollar NoVo ga til IDEX i 2015 var 700.000 dollar øremerket til BLM, pluss at arbeidsgiveren til Alicia Garza, NDWA, fikk store bevilgninger fra NoVo, hele 4,9 millioner dollar. I 2017 og 2018 fikk Thousand Currents 12,91 millioner av NoVo. Og de er BLMs offisielle sponsor.

Tablet har hatt vanskelig med å få de involverte i tale, fordi de vil «skjerme sine kunders identitet». Men de kan slå fast at i 2020 har Thousand Currents overført sponsoransvaret for BLM til Tides Centre. Styresekretæren til Tides fram til 2021 var Suzanne Nossel, sjef for PEN America, tidligere sjef for Amnesty og en opplagt CIA-operatør.

Les: State Department, Amnesty og «soft power»

Buffetts investeringsselskap heter Berkshire Hathaway. De er største eiere i banken Wells Fargo, som igjen er sponsor for BLM.

Tablet har uten tvil påvist store pengeoverføringer fra Buffett-systemet til BLM, men det har ikke vært lett, siden de møter stengte dører når de sender skriftlige spørsmål. Det gjør at det fortsatt er ting å grave i når det gjelder disse forbindelsene.

Les også: Finanskapitalen mot rasismen?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.