Spionskolen: Universiteter trener spioner og propagandister for NATO

0

I en artikkel i Mintpress avdekker Alan Macleod de djupe bånda mellom den britiske sikkerhetsstaten og Department of War Studies ved King’s College London, som er ansvarlig for opplæring av et stort antall britiske, amerikanske og europeiske agenter og forsvarsanalytikere.

Vi har tidligere presentert Macleods artikkel om det angivelige uavhengige Bellingcat og deres intime forbindelsre med etterretningstjenestene.

Les: Hvordan Bellingcat hvitvasker e-tjenestenes fortellinger for bruk i media

Nå skriver Macleod om universitetenes rolle:

Et prestisjefylt universitet i hjertet av London, King’s College, har med sine egne ord , «en rekke kontrakter og avtaler med forskjellige avdelinger innen regjeringen, inkludert kabinettkontoret, utenriks- og samfunnsmyndighetene og forsvarsdepartementet.» Noen av disse kontraktene er opptil 10 år lange. Universitetet har så langt nektet å utdype avtalene, og fortalt den etterforskende nyhetstjenesten Declassified UK at det å kunne undergrave britiske sikkerhetstjenester.

Professor Berdals rolle

MintPress kan bekrefte at ikke færre enn seks Bellingcat-ansatte eller bidragsytere – inkludert Cameron Colquhoun , Jacob Beeders , Lincoln Pigman , Aliaume Leroy , Christiaan Triebert samt senioretterforsker Nick Waters – fulgte alle studier på instituttet, avdelingen mest populære er kurset “ Conflict, Security and Development ” som professor Mats Berdal leder.

I 13 år var professor Berdal ansatt ved Forsvarets høyskole, Norges versjon av West Point. Berdal er en av en rekke akademikere fra King’s College War Studies som tidligere underviste der, samt en som fortsatt er offiser i de norske væpnede styrkene og tjenestegjorde i flere NATO-konflikter i Midtøsten.

Macleod skriver:

Mens mange i Vesten ser på Norge som en fredelig, opplyst nasjon, mens landet faktisk er en sentral drivkraft i NATO; tidligere statsminister Jens Stoltenberg er organisasjonens nåværende generalsekretær. Ved å sende tropper og annen assistanse var det USAs partner i angrepene på Kosovo, Afghanistan og Libya. Norge har blant de høyeste militære utgiftene per innbygger i Europa og er en av minoriteten av NATO-medlemmene som overgår referanseverdien for forsvarsutgifter på 2% av BNP.

Før han begynte på King’s College, var professor Berdal studierektor ved International Institute for Strategic Studies (IISS), en av verdens mest innflytelsesrike tenketanker. Organisasjonen ligger også sentralt i London, og er direkte finansiert av NATO og dets medlemsland, samt av store våpenprodusenter som Airbus, BAE Systems, Boeing og Raytheon. I 2016 var IISS gjenstand for en stor skandale etter at det ble funnet å ha mottatt 25 millioner pund – rundt 34 millioner dollar – fra regjeringen i Bahrain.

Les resten av Alan Macleods artikkel her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.