Jemenittene rammer hjertet av Saudi-Arabia

0
Med forholdsvis enkle og billige våpen har houtigeriljaen lykkes med å rette strategiske og harde slag mot Saudi-Arabia. Vil de trappe opp? Illustrasjonsfoto fra geriljaens PR-avdeling.

Saudi-Arabia har lansert en elektronisk varslingstjeneste for mobiltelefoner i «krisesituasjoner». Tidspunktet for denne tjenesten ble bestemt av det jemenitiske luftforsvaret, som etablerte en ny situasjon gjennom å ramme helt spesifikke mål for vitale sentre og strukturer i kongedømmet, etter at saudiske luftforsvarssystemer ikke klarte å beskytte vitale installasjoner på djupt inne på eget territorium.

Dette skriver avisa Al Alam oversatt for italienske Controinformazione:

Riyadh lanserte en tjeneste kalt «Voice of Warning», i samarbeid mellom Saudi Civil Protection og Communications Authority. Det bemerkelsesverdige er at tjenesten ble lansert uten at det ble oppgitt noen årsak til det.

Som en del av det som ble kalt «tester» og under tittelen «veldig presserende advarsler», ringte telefonene til innbyggerne i Riyadh-regionen med en varselstemme på grunn av meldingene, og frykten og panikk steg. Dette har startet i Riyadh-regionen og i Mekka-regionen, og og rulles også ut i den østlige regionen. Generaldirektoratet for samfunnssikkerhet har oppfordret innbyggere i disse områdene til å delta i evalueringen av opplevelsen gjennom varseltjenesten.

Tidligere denne måneden rettet det jemenitiske luftforsvaret presise angrep mot den saudiske hovedstaden Riyadh, med fire droner som traff målene sine i løpet av ett minutt. De første operasjonene som har intensivert de siste ukene har vært gjennom angrep på steder djupt inne i Saudi-territoriet, slik som flyplassene i Jizan-basen og King Khalid-basen i Khamis Mushait i det sørlige Saudi-Arabia. Dette er kommet som en gjengjeldelse for angrep fra saudiske luftstyrker på jemenitiske sivile områder.

Houthi-opprørerne i Jemen sier også at de har rammet oljeraffinerier i Saudi-Arabia med 10 droner 12. april 2021, skriver Middle East Eye.

Les mer om krigen mot Jemen på steigan.no her.

Forrige artikkelBoris Johnson beordrer uavhengig granskning av sin forgjenger David Cameron
Neste artikkelGraver: – Det tok mindre enn ett år: Rettsstaten er underordnet smittevernstaten