EU forbereder seg på et stort prosjekt for mer union

0
De tre undertegnerne av erklæringa om EUs fremtid. Fra venstre, statsminister i Portugal, Antonio Costa, president i Europaparlamentet David Sassoli og president i EU-kommisjonen Ursula von der Leyen. FOTO: Etienne Ansotte / EC - Audiovisuell Service

I mai 2021 starter EU konferansen om EUs framtid, som skal diskutere utviklinga av Unionen det kommende året. Ifølge planen skal konferansen involvere de over 400 millioner innbyggerne i EU-landa, skriver den danske avisa Arbejderen.

EU planlegger for øyeblikket avspark for konferansen om EUs framtid. Det angivelige målet med konferansen er «å gi innbyggerne en større rolle i utforminga av EUs politikk og ambisjoner og forbedre EUs motstandsdyktighet mot kriser, det være seg økonomisk eller helserelatert.» Dette skriver presidenten for EU-kommisjonen, presidenten for Europaparlamentet og det portugisiske presidentskapet.

Ønsker makt på flere områder

Denne konferansen skal pågå helt fram til 2022. Det starter i Portugals presidentperiode, fortsetter med Slovakia som president og vil bli avsluttet med Frankrike i presidentposisjon.

I felleserklæringa for den rullerende konferansen sies det mye om inkludering og «nedenfra og opp», men det skinner igjennom at det EU-toppene ønsker er å mobilisere bredt for å skaffe støtte til mer makt til EU og EUs organer.

De 13 danske medlemmene av EU-parlamentet stemte veldig forskjellig. Dansk Folkeparti-medlem Peter Kofod stemte som den eneste dansken mot erklæringa. Medlemmene av Venstre og sosialdemokratene avsto fra å stemme, mens SV og Radikale Venstre stemte for erklæringen sammen med Enhetslistens Nikolaj Villumsen.

Dette gjenspeiler at EU-erklæringa er trimmet for å kamuflere dette sentraliseringsprosjektet i en «progressiv» retorikk. Eller «Carefully designed to suck the 12 year old listeners into our camp,» som Frank Zappa ville sagt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.