Dødelighet i Storbritannia – hvordan var 2020?

0
Graf fra BMJ

Tall fra Office for National Statistics (ONS) i Storbritannia viser 608.002 registerte dødsfall i England og Wales i 2020. Målt i forhold til folkemengden er dette det største antall døde per 100.000 innbyggere siden 2003. Dette skriver John Appleby, direktør for Nuffield Trust, London i en fagfellevurdert artikkel i BMJ – British Medical Journal.

Året 2020 har en markant høyere økning i dødelighet enn tidligere år.

Men samtidig er den britiske befolkninga i gjennomsnitt blitt eldre, slik at en større dødelighet er å forvente. ONS har statistikk som tar hensyn til denne forandringa av befolkninga, og den viser en markent nedadgående trend siden 1949. Den trenden ble brutt i 2020, men ikke mer enn at den kom på nivå med 2008:

Hele artikkelen kan leses her.

Forrige artikkel– Strender og parker er noen av de tryggeste stedene folk kan samles, sier ekspert.
Neste artikkelTerroristangrep mot sivile i Niger – minst 19 drept