Amnesty International med ny konspirasjonsteori

0
Agnès Callamard, skjermdump fra NRK

Amnesty Internationals nye leder Agnès Callamard lanserte nylig det som knapt kan kalles annet enn en ny konspirasjonsteori, at russiske myndigheter har plassert Alexej Navalnyj i fengsel for at han skal lide en sakte død.  Som om ikke Russland har hatt utallige andre anledninger til å drepe ham, hvis det hadde vært slik at Russland/Putin ønsker det.

Av Lars Birkelund.

«Amnesty International mener Navalnyj utsettes for tortur. Generalsekretær Agnès Callamard sier at russiske myndigheter kan ha et ønske om at han skal dø i fengselet». Ja, slik lød det både på NRKs nettside 7. april og i Dagsrevyen samme dag. Påstanden ble for sikkerhets skyld fremmet to ganger på Dagsrevyen, og av øvrige norske NATO-medier: TV 2, Aftenposten, VG osv. Slik foregår hjernevasking i NATOs Norge. Ja, i Vesten. 

Påstanden om at Navalnyj tortureres kommer kun fra Navalnyj sjøl, etter hva jeg har skjønt. En slik påstand fra en ekstremist som Navalnyj er altså nok til at organisasjoner som Amnesty og Den Norske Helsingforskomite samt norske politikere går opp i fistel, sjølsagt med støtte fra NATOs medier. De, Hyklerne Hyklers, hadde aldri akseptert en tilsvarende påstand om Storbritanias behandling av Julian Assange til tross for at til og med FNs spesialrapportør om tortur, Nils Melzer, har slått fast at Assange blir utsatt for tortur og et «morderisk system», der han har sittet i isolat i nærmere ti år.  Dette mens Navalnyj daglig kommuniserer med omverdenen via sosiale medier. Det påstås også at Navalnyj ikke får medisiner mens han sitter i fengsel. Også denne påstanden, om de samme russiske myndighetene som reddet Navalnyjs liv i august, aksepteres gladelig av NATO-mediene. 

Skal jeg tippe kommer både Amnesty og resten av hy(k)lekoret til å bli skuffet når Navalnyj slipper ut av fengsel om et par år. Dette forutsatt at han ikke også får en dom for forræderi pga hans konspirasjon med fiendtlige makter med sikte på å stjele makta i Russland. 

Ingen bestrider at visse land er mer autoritære enn andre, for eksempel at Russland og Syria er mer autoritære enn Norge. Men det er jo årsaker til at visse land er mer autoritære. Og årsakene kan være, om ikke gode, så i alle fall forståelige (det er forskjell på å forstå noe og å forsvare det). Dessuten: hvilke regimer er egentlig mest autoritære når en del såkalt demokratiske regimer stadig slipper bomber i hodet på kvinner og barn? Hva er mer autoritært enn å drepe uskyldige mennesker?

Dette ser nesten alle norske/vestlige «journalister» og politikere bort fra, samt stadig flere «menneskerettighetsorganisasjoner» som rett og slett blir oppretta for å drive propaganda for USA/NATO/EU, mot land som Russland, Syria og Kina. Hy(k)lekoret later som om historien ikke eksisterer, som om den begynner i dag, eller når det måtte passe dem. Som når de later som om den nye kalde krigen mellom Russland og Vesten begynte med Russlands «annektering» av Krim i mars 2014 og at «borgerkrigen» i Syria begynte med et utelukkende fredelig og folkelig opprør i mars 2011 når det i virkeligheten er en krig MOT Syria, som USA bestemte seg for allerede i 2001.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelCNN ut mot biologisk virkelighet
Neste artikkelNorsk Folkehjelp svarer Eva Thomassen og Lars Birkelund