Velkommen til vårt nye debattforum

0

Fra og med 23. mars 2021 flytter vi debattforumet fra steigan.no til det nye Mot Dag-forumet. Dette forumet er etablert i samarbeid med gruppa «Vi som bryr oss om avisa Klassekampen» på Facebook. Vi gjør dette for å gi bedre vilkår for debatten og håper at gamle og nye lesere vil sette pris på dette.

Vi har lenge vært interessert i å gjøre noe med debattforumet til steigan.no. Verken vi i redaksjonen eller mange av våre lesere har vært særlig fornøyd med det. Men vi har manglet ressurser til å gjøre noe. Men på grunn av samarbeid med KK-forumet på Facebook, som har over 6.100 medlemmer, har vi endelig klart å finne en løsning vi har stor tro på.

KK-forumet opplever i likhet med oss at de demokratiske rettighetene minker og sensuren og blokkeringene øker på Facebook. Derfor har vi vært på jakt etter å skape alternativer utenfor Mark Zuckerbergs imperium.

Det vi har gjort er å utvikle et brukergrensesnitt som har en del av de funksjonene og mulighetene folk kjenner igjen fra Facebook, samtidig som KK-forumet stiller opp med sine moderatorer for å bidra til et best mulig debattmiljø.

Blant en del av brukerne av steigan.no-forumet er dette blitt oppfattet som at vi ønsker å sensurere debatten eller å senke takhøyden. Det er ikke tilfelle. Å ha en moderert debatt betyr ikke at man har sensur, men at man har en del spilleregler som alle er kjent med og at moderatorenes oppgave er å sørge for at spillereglene blir overholdt.

Vår politikk er å «la 100 blomster blomstre og 100 tankeretninger konkurrere», som en gammel kineser sa. Det vil også prege Mot Dag-forumet, og vi håper at både folk som har deltatt på steigan-forumet, folk som er med i KK-forumet, og alle andre som ønsker å føre politisk og samfunnsmessig debatt vil gripe denne sjansen.

Vi ser ikke bort fra at det kan bli innkjøringsproblemer. Nye tekniske løsninger har gjerne noen barnesjukdommer, så vi mottar gjerne ros og ris og tilbakemeldinger for å forbedre det nye forumet ytterligere.

Vi vil heller ikke skjule at den teknologiske løsninga er slik at vi kan utvide plattformen dersom eller når det skulle bli ønskelig i framtida. Så nå er det opp til leserne og de debattlystne å hjelpe oss med å gjøre det nye forumet til en suksess. Så får vi se hvordan vi går videre derfra.

Mot Dag-forum.

Forrige artikkel– Hvordan Kina vant Midtøsten uten å avfyre et eneste skudd
Neste artikkelUS SOUTHCOM-sjef kaller Latin-Amerika «frontlinja» for sammenstøt med Kina
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).