Velkommen til vårt nye debattforum

0

Fra og med 23. mars 2021 flytter vi debattforumet fra steigan.no til det nye Mot Dag-forumet. Dette forumet er etablert i samarbeid med gruppa «Vi som bryr oss om avisa Klassekampen» på Facebook. Vi gjør dette for å gi bedre vilkår for debatten og håper at gamle og nye lesere vil sette pris på dette.

Vi har lenge vært interessert i å gjøre noe med debattforumet til steigan.no. Verken vi i redaksjonen eller mange av våre lesere har vært særlig fornøyd med det. Men vi har manglet ressurser til å gjøre noe. Men på grunn av samarbeid med KK-forumet på Facebook, som har over 6.100 medlemmer, har vi endelig klart å finne en løsning vi har stor tro på.

KK-forumet opplever i likhet med oss at de demokratiske rettighetene minker og sensuren og blokkeringene øker på Facebook. Derfor har vi vært på jakt etter å skape alternativer utenfor Mark Zuckerbergs imperium.

Det vi har gjort er å utvikle et brukergrensesnitt som har en del av de funksjonene og mulighetene folk kjenner igjen fra Facebook, samtidig som KK-forumet stiller opp med sine moderatorer for å bidra til et best mulig debattmiljø.

Blant en del av brukerne av steigan.no-forumet er dette blitt oppfattet som at vi ønsker å sensurere debatten eller å senke takhøyden. Det er ikke tilfelle. Å ha en moderert debatt betyr ikke at man har sensur, men at man har en del spilleregler som alle er kjent med og at moderatorenes oppgave er å sørge for at spillereglene blir overholdt.

Vår politikk er å «la 100 blomster blomstre og 100 tankeretninger konkurrere», som en gammel kineser sa. Det vil også prege Mot Dag-forumet, og vi håper at både folk som har deltatt på steigan-forumet, folk som er med i KK-forumet, og alle andre som ønsker å føre politisk og samfunnsmessig debatt vil gripe denne sjansen.

Vi ser ikke bort fra at det kan bli innkjøringsproblemer. Nye tekniske løsninger har gjerne noen barnesjukdommer, så vi mottar gjerne ros og ris og tilbakemeldinger for å forbedre det nye forumet ytterligere.

Vi vil heller ikke skjule at den teknologiske løsninga er slik at vi kan utvide plattformen dersom eller når det skulle bli ønskelig i framtida. Så nå er det opp til leserne og de debattlystne å hjelpe oss med å gjøre det nye forumet til en suksess. Så får vi se hvordan vi går videre derfra.

Mot Dag-forum.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.