USA-støttet kandidat i Ecuador oppfordrer til annullering av valget og militærkupp

0
Fra valgkampen til Correista-bevegelsen i Ecuador. Foto: The Grayzone.

Den USA-støttede kandidaten Yaku Pérez i Ecuador tapte første runde av presidentvalget. Nå har han bedt om en militær maktovertakelse og opphevelse av valgresultatene for å forhindre at den populære sosialistiske Correista-bevegelsen kommer tilbake til makta.

Dette skriver Ben NortonThe Grayzone.

Yaku Pérez Guartambel kom bare på tredjeplass i første runde av presidentvalget i Ecuador. Han har nå bedt om de militære gripe direkte inn i den politiske prosessen i landet. Han ber om en avsettelse av valgmyndighetene og en annullering av resultatene av valget 7. februar som han tapte.

Pérez har også krevd at Ecuadors korrupte og udemokratiske Lenín Moreno-regjering straks avsier en rettslig dom mot den sosialistisk orienterte kandidaten Andrés Arauz, som vant den første runden av presidentvalget i det som regnes som et valgskred. Dette er et forsøk på å diskvalifisere Arauz basert på en løgn som allerede er avslørt, som gikk ut på at han skulle ha mottatt penger fra den colombianske sosialistiske geriljaen ELN.

Profilbilde på Twitter

The Grayzone har dokumentert hvordan Pachakutik-partiet til Pérez har mottatt støtte fra den USAs regjering, og hvordan han helt misvisende har framstilt seg sjøl som en progressiv miljøverner mens han presset på for en høyreorientert politikk og USA-støttede kupp rettet mot demokratisk valgte venstreorienterte regjeringer i Latin-Amerika.

Gitt Pérezs støtte til militærkupp i nabolandene, kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at han har gått inn for en militær overtakelse også i sitt eget land.

I et innlegg på sin offisielle Facebook-side 9. mars støttet Pérez en ekstremt kontroversiell artikkel som krever at det ecuadorianske militæret overtar, at Arauz blir stilt for retten, at alle medlemmene i det nasjonale valgrådet skal erstattes, og at den første runden av valget skal bli opphevet.

Hensikten med dette kunne ikke være tydeligere. Peréz ønsker å hindre Ecuadors populære sosialistiske og anti-imperialistiske Correista-bevegelse fra å komme til makta. Denne bevegelsen er ledet av tidligere president Rafael Correa og og deres kandidat ved presidentvalget er Andrés Arauz.

Rafael Correa ble intervjuet av The Grayzones Max Blumenthal i desember 2020. Se her:

Andre valgomgang i presidentvalget skal arrangeres 11. april og motkandidaten til Arauz er den åpne høyrekandidaten og bankmannen Guillermo Lasso.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.