USA importerer rekordmye olje fra Russland

0

Samtidig med at USA truer med sanksjoner mot Nord Stream 2-prosjektet med det argumentet at Europa ikke må bli for avhengig av russisk energiimport, har USA sjøl økt sin import av olje fra Russland ganske betydelig.

I 2020 importerte USA mer olje og raffinerte produkter fra Russland enn fra Saudi-Arabia. Andelen av Russland i amerikansk oljeeksport var ifølge Bloomberg News rekordhøye syv prosent. USAs oljeimport fra Russland i fjor oversteg til og med importen fra OPECs ledende produsent, Saudi-Arabia. Ifølge Bloombergs -beregninger importerte USA i gjennomsnitt 538 000 fat olje og oljeprodukter per dag fra Russland i fjor. Det anslås at USA importerte i gjennomsnitt 522 000 bpd fra Saudi-Arabia.

Ifølge estimater fra Bloomberg vil Russland i 2020 sammen med Saudi-Arabia bli den tredje største oljeleverandøren til USA. I 2019 var de fem viktigste kildene til amerikansk olje: Canada med en importandel på 49 prosent, Mexico med 7 prosent, Saudi-Arabia med 6 prosent, Russland også med 6 prosent og Colombia med 4 prosent.

Dette understreker enda en gang at USAs sanksjoner mot Nord Stream 2 i mye høyere grad er rettet mot Europa enn mot Russland. USA fortsetter politikken med å holde Tyskland nede og å gjøre alt det kan for å hindre at det skal oppstå gode forbindelser mellom Tyskland og Russland.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.