SDF ødelegger ferger som frakter varer over Eufrat i Syria

0

19. mars 2021 kunngjorde Deir Ezzor Military Council (DMC) at de hadde gjennomført en kampanje for å stenge alle elvekryssinger i Middle Euphrates River Valley. Dette skriver Southfront.

DMC er den lokale avdelinga til de syriske demokratiske styrkene i Deir Ezzor (SDF). Rådets styrker har kontroll over den østlige bredden av Eufrat-floden, der har vært flere kryssinger som brukes til å transportere mennesker og varer mellom regjeringen og SDF-kontrollerte områder.

Under kampanjen raidet DMC-krigere et antall elvekryssinger og ødela flere ferger som ble brukt til å sende varer og olje til den vestlige bredden av Eufrat som holdes av syriske regjeringsstyrker.

Noen kilder hevdet at det brøt ut sammenstøt mellom DMC og regjeringsstyrker i løpet av kampanjen. Dette er imidlertid ennå ikke bekreftet.

Den USA-ledede koalisjonen og SDF har slått ned på handel med regjeringsstyrte områder i mer enn et år nå. Tidligere denne måneden stormet amerikanske styrker en elveovergang nær den SDF-kontrollerte byen al-Hawajidz i det sørøstlige Deir Ezzor. Lokale arbeidere ble tvunget ut av området.

DMCs nylige kampanje er ment å stoppe smugling til regjeringsholdte områder, som står overfor ei hard økonomisk krise. Tidligere denne uka gjenopptok SDF hvete- og oljetransport til Damaskus.

Forrige artikkelDen politiske vinden snur i Latin-Amerika. Lula er tilbake.
Neste artikkelHvem er det Norsk Folkehjelp støtter i Syria?