Russland tredobler gassforsyningene til Kina via Power of Siberia ledningen

0
Et av anleggene i det store Power of Siberia-prosjektet. Foto: Gazprom


Russlands energigigant Gazprom sa 1. mars 2021 at de hadde pumpet mer gass til Kina i februar via the Power of Siberia ledningen enn de hadde opprinnelig planlagt. Dermed har de mer enn tredoblet forsyningen sammenlignet med samme måneden i fjor.

Dette er svært store energinettverk

„Eksporten av gass til Kina gjennom the Power of Siberia gassledningen fortsetter å vokse. Forsyningene overstiger jevnlig våre daglige kontraktforpliktelser. Det faktiske månedlige forsyningsvolumet i februar er 3.2 ganger mer enn i februar 2020,“ sa Gazprom i en uttalelse.

Den 3000 km lange grenseoverskridende ledningen begynte med offisiell forsyning av russisk naturgass til Kina i 2019. Den såkalte østrutens kapasitet er 61 milliard kubikkmeter gass hvert år, inkludert 38 milliarder kubikkmeter til eksporten. I fjor leverte Gazprom 4.1 milliarder kubikkmeter gass til Kina via «the Power of Siberia». De planlegger å øke eksporten med seks milliarder kubikkmeter ekstra. 

Se bilder av prosjektet her.

Avtalen om gassleveringer via the Power of Siberia ledningen har kommet i stand i 2014 da Gazprom og China National Petroleum Corporation (CNPC) undertegnet en 30-årskontrakt. Det er Gazprom‘s største avtale noensinne og det er den første naturgassledningen mellom Russland og Kina.

Russland planlegger å øke leveringer av rørgass til Kina, herunder via the Power of Siberia 2 prosjekt. Denne andre ledningen gikk inn i designfasen i fjor og vil være istand til å levere så mye som femti millarder kubikkmeter gass så snart den er ferdig. Gazprom har som intensjon å bli Kinas største naturgassleverandør og vil dekke mer enn 25 % av kinesiske import innen 2035.

Oversatt av Christiane Møssner for Derimot.no

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.