Fattigdom i Norge: Lange matkøer på Grønland i Oslo

0
Lange matkøer i Oslo. Skjermdump fra Dagbladet TV

Filmskaper og Oslo-borger Nadina Helen Bakos la denne uka ut en video på Facebook, som viser svært lange køer til Fattighuset, i Grønlandsleiret i Oslo, skriver avisa Dagbladet. Avisa skriver videre:

Bakos bor rett ved Fattighuset, som er en organisasjon for fattige, og hun meddeler at hun aldri har sett liknende før.

– Hver mandag, onsdag og fredag er det kø til fattighuset for at folk skal hente seg mat, og så lang kø som det er nå har jeg aldri sett før. Jeg synes det er helt forferdelig at det er så mange mennesker som trenger hjelp, sier Bakos i videoen, før hun snur kameraet og viser rekken av mennesker som venter på et varmt måltid.

Bakos forteller Dagbladet at hun blir veldig lei seg over det hun mener er en større kø nå enn før pandemien.

– Køene går rundt flere kvartaler. Det er et par ganger jeg har begynt å gråte når jeg ser hvor store køene har blitt. Jeg mener folk burde vite at dette er situasjonen for mange, og det blir flere som går i kø, sier Bakos til Dagbladet.

Koronastengning øker fattigdommen

Det er ingen tvil om at lockdownpolitikken til Erna Solberg & co har økt fattigdommen i Norge, for som Dagbladet skriver:

Mange har mistet jobben, blitt permittert, eller fått nedjustert arbeidstida. Flere innbyggere har havnet i økonomisk knipe. Det har frivilligorganisasjonen Fattighuset i Oslo fått oppleve på nært hold.

– Det er flere som kommer til oss nå, det har vært en stor økning i coronatida. De siste dagene har det vært veldig mye. Noen ganger har vi ikke nok mat til alle som står i køen. Vi trenger rett og slett mer mat noen ganger, sier pressekontakt Rusten til Dagbladet.

3900 flere arbeidssøkere i mars

Ved utgangen av mars er det registrert 211 700 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos NAV, noe som utgjør 7,5 prosent av arbeidsstyrken.

Kommentar: Regjeringas koronapolitikk skaper arbeidsløshet og fattigdom

Stenginga av store deler av norsk næringsliv har altså skapt en fattigdom og arbeidsløshet som vi skal langt tilbake i norsk historie for å finne maken til. Og det er ingenting som tyder på at regjeringa har tenkt å holde opp med dette. Det merkelige er at ei Høyre-regjering kan holde på sånn uten å møte noen form for motstand fra fagbevegelsen og venstresida.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUSA: Tilbaketrekning vil føre til at afghanere kontrollerer Afghanistan
Neste artikkelStøtteordningene: Over 300 millioner kan havne hos utenlandske eierselskaper