USAs anklager mot Kina for «folkemord» bygger på falske data fra en eneste høyreekstrem ideolog

0
Fra oppslaget i The Grayzone

Både Trumps og Bidens administrasjoner har bygd på anklagene fra en enkelt høyreekstrem ideolog og juksemaker når de har anklaget Kina for å bedrive «folkemord» mot uigurene i Xinjiang, skriver Gareth Porter og Max Blumenthal i The Grayzone.

Både president Joe Biden og hans utenriksminister Anthony Blinken har godkjent den tidligere utenriksminister Mike Pompeos beskyldning om «folkemord» mot den muslimske uiguriske befolkningen i Kinas Xinjiang-provins. Men en undersøkelse av det publiserte arbeidet til den forskeren Pompeo stolte på for å komme med folkemordspåstanden, avslører et mønster av datamisbruk og falske påstander som i vesentlig grad undergraver den grove anklagen.

Den amerikanske regjeringens beskyldning om folkemord mot Kina stammer fra en enkelt kilde: et dokument fra juni 2020 av Adrian Zenz, en høyreorientert tysk forsker tilknyttet Victims of Communism Memorial Foundation og den neokonservative Jamestown Foundation i Washington, DC.

Artikler fra Associated Press, CNN og BBC bygde også på Zenzs artikkel for å hevde at nedgang i den uiguriske fødselsraten og bruk av prevensjonstiltak i uigur-fylker i Xinjiang-regionen var bevis på en politikk med «demografisk folkemord.»

Bare noen dager etter publiseringen av Zenzs artikkel utstedte Pompeo en uttalelse som fordømte Kinas påståtte politikk om «tvungen sterilisering, tvungen abort og tvangsfamilieplanlegging», og personlig kreditert «Adrian Zenzs sjokkerende avsløringer.»

Biden støttet folkemordanklagen i august i fjor da det først dukket opp i en mengde medieoppslag. Hans talsmann for valgkampen sa til Politico: «Den usigelige undertrykkelsen som uigurer og andre etniske minoriteter har lidd av under Kinas autoritære regjering, er folkemord, og Joe Biden fordømmer det på det sterkeste.» Blinken på sin side erklærte på sin første pressekonferanse som utenriksminister at han var enig i at folkemord er blitt begått mot uigurene.

Mens Zenzs arbeidsgivere beskriver ham som «en av verdens ledende forskere på folkerepublikken Kinas regjeringspolitikk overfor landets vestlige regioner i Tibet og Xinjiang,» er han faktisk en høyreekstrem kristen fundamentalist som har sagt at han er «ledet av Gud ”mot Kinas regjering, fordømmer homofili og likestilling, og har utelukkende undervist i evangeliske teologiske institusjoner.

Lyle Goldstein, som er en kinesisk spesialist, professor og forsker ved avdelingen for strategisk og operasjonell forskning ved Naval War College, sa til The Grayzone at Zenzs anklager om at den kinesiske behandlinga av uigurene dreier seg om «demografisk folkemord» er «latterlige og dessuten fornærmende for dem som mistet slektninger i Holocaust.” Goldstein sa at den kinesiske tilnærmingen til Xinjiang «er en mer undertrykkende holdning enn vi ønsker, men den er absolutt ikke folkemord.»

Videre viser en grundig gjennomgang av Zenzs forskning at hans påstand om folkemord undergraves av grove datamisbruk, falske påstander, kirsebærplukking av kildemateriale og propagandistiske feilfremstillinger.

Faktisk viser det seg at antall uigurer i Xinjiang øker og at deres andel av folketallet i provinsen i forhold til hankineserne også øker markant. Det kommer ikke minst av at uigurene har vært unntatt fra ettbarnspolitikken som hankineserne har vært pålagt i flere tiår. Fra 2017 har imidlertid uigurene blitt underlagt samme begrensninger som dem som gjelder hankineserne i Xinjiang, nemlig to barn i byene og tre barn på landsbygda. Bruk av prevensjonsmidler er også blitt mer utbredt.

I Xinjiang er helseforholdene for mødre og barn blitt vesentlig forbedret, akkurat som i resten av Kina. En studie publisert av The Lancet, som så på alle Kinas provinser sa at Kinas reduksjon av spedbarndødelighet og forbedring av mødrenes helse er «en bemerkelsesverdig suksesshistorie».

The Grayzone har gjennomgått alle påstandene i artikkelen til Zenz og påvist at han trikser med tall, finner på statistikk og bevisst feiltolker informasjon for å få den til å passe i hans egen agenda.

Og hans agenda er at han er en ytterliggående høyreorientert religiøs fanatiker som er abortmotstander, motstander av familieplanlegging, samt at han er en endetidspredikant. Han sier sjøl at hans kampanje mot Kina er «styrt av Gud». Han er fanatisk motstander av homofile og sier at de jødene som ikke omvender seg til evangelisk kristendom før Endetida vil bli «utryddet eller havne i en glødende ovn».

Zenz har undervist ved fundamentalistiske kristne utdanningssteder og han er angasjert av den nykonservative tenketanken Jamestown Foundation som ble grunnlagt av Ronald Reagans CIA direktør William J. Casey for å finansiere sovjetiske dissidenter.

Forrige artikkelEn tredel av alle koronadødsfall i USA har skjedd i private sjukehjem
Neste artikkelStoltenberg: NATO vil ikke forlate Afghanistan «før på det rette tidspunktet».