USA bygger ny base og flyplass i okkupert del av Syria

0
USA styrker sine baser i Syria

USA etablerer en flyplass ved et strategisk viktig oljefelt i Syrias østlige provins Deir Ezzor, heter det i en rapport. Det var militærrådet tilknyttet de kurdiskdominerte Syrian Democratic Forces (SDF) i provinsen som kunngjorde nyheten, og den ble omtalt i den arabisk-språklige dagsavisa Al-Anba i Kuwait. Ifølge rapporten etablerer Washington flyplassen i oljefeltbasen al-Omar, som er en av de største militærbasene til de USAs styrker i Syria. Utviklinga kommer etter Pentagons kunngjøring om at et amerikansk firma utnytter syrisk olje uten tillatelse fra Damaskus. USAs styrker ble stasjonert der under Donald Trump for å sikre ulovlig kontroll over olja der. I løpet av de siste månedene har USA sendt hundrevis av lastebiler med militært og logistisk utstyr til den nordøstlige provinsen Hasakah. Videre har Washington også omplassert tropper til oljefeltene som er kontrollert av USA-støttede SDF-styrker i det østlige Syria.

Noen av USAs våpensendinger til Syria.

Donald Trump lovte opprinnelig å trekke USAs styrker helt ut av Syria, men etter press fra Pentagon la han om politikken og erklærte at USA skulle ha tropper i Syria for å ta landets olje. Med Joe Biden har USA fått en president som tydeligvis ønsker å trappe opp igjen USAs krig mot Syria.

Folkemøter i Hasaka og Qamishli

På den andre sida meldes det om folkemøter i det nordøstlige Syria, i byene Hasaka og Qamishli der deltakerne forlanger syrisk integritet og samling av hele Syria under ledelse av president Bashar al-Assad. I en tale på vegne av rådet for sjeikene og stammelederne i regionen, sa Sheikh Mizar al-Masalat at de erklærte sin støtte til Assad og hans ledelse av Syria i krigen mot intervensjon, terrorister og leiesoldater.

Forrige artikkelNå kommer energifattigdommen for alvor til Norge også
Neste artikkelAstra Zeneca overrasket over bivirkningene av vaksinen deres