Astra Zeneca overrasket over bivirkningene av vaksinen deres

8
Shutterstock

To regioner i Sverige bestemte seg for midlertidig å stanse bruken av Astra Zenecas vaksine på grunn av de meldte bivirkningene av vaksinen. Dette melder SVT:

På fredagen tryckte Region Sörmland på stoppknappen. Dagen innan vaccinerades totalt 400 sjukhusanställda med Astra Zeneca-vaccinet – 100 rapporterades sedan ha fått misstänkta biverkningar som till exempel feber.

– Vi stoppar dels för att vi ska utreda men också för att vi inte ska få en för ansträngd personalsituation, säger Magnus Johansson, medicinansvarig i regionen, till SVT Nyheter.

Även Region Gävleborg har beslutat om att tillfälligt pausa användningen av vaccinet och dessutom larmar Region Jönköpings län om överraskande många misstänkta biverkningar efter en större vaccinationsinsats på drygt 500 personer.

”Inte bra”

Andreas Heddini, medicinsk chef för Astra Zeneca i Norden, beklagar personalbortfallet i regionerna.

– Nej, det är inte bra. Det verkar ha varit en större andel med biverkningar än vad som är förväntat. I studier har vi sett att någonstans runt 10 procent av de som vaccineras förväntas få biverkningar av det här slaget, säger han.

Dødsfall og bivirkninger knyttet til vaksinene i Norge

I Norge følger Statens legemiddelverk med på meldingene om mistenkte bivirkninger av vaksinene her til lands. Rapportene utgis hver torsdag. Her er en tabell fra rapporten for 9. februar 2021:

Sveits har nektet å ta i bruk vaksinen fra Astra Zeneca inntil nye studier er gjennomført. Også i Sverige, Tyskland og Frankrike meldes det om alvorlige bekymringer.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Sikkert veldig overrasket. Du og du. Hvem skulle ha trodd at “Recombinant, replication-deficient chimpanzee adenovirus vector encoding the SARS CoV 2 Spike (S) glycoprotein. Produced in genetically modified human embryonic kidney (HEK) 293 cells. This product contains genetically modified organisms” ikke bare er den rene og skjære helsekosten.

  Never before have so many companies tested so many different vaccines at the same time, against a virus that has not been isolated. ~ Dr. Sherry Tenpenny

  Og undervegs i “testingen” skiftet de metode. Det bryter med alle vitenskapelige spilleregler når et godkjent studiedesign for klinisk legemiddelutprøving blir endret underveis ved at man skifter ut nøytralt placebo (saltvann) med en annen vaksine.

  What could possibly go wrong…?!

 2. Avatar for Lepanto Lepanto says:

  Når godt kvalifiserte fagfolk som Sherry Tenpenny, Dolores Cahill og James Lyons-Weiler advarer mot mRNA vaksinen er der all grunn til forsiktighet, på tross av at andre fagfolk anbefaler den. Uenigheten betyr bare at ingen er etthundre prosent sikre på virkningene inkludert langtidsvirkningene. Å basere seg på å velge å tro er bare nettopp tro og ingenting annet. Better safe than sorry har sjeldent vært helt feil og hvorfor denne voldsomme hast når mindre enn en prosent får større problemer av smitten enn det man kunne ha fått av influensa? Massepsykose…

 3. Avatar for tjatta tjatta says:

  Skal du bli latterlig rik i disse dager må du investere i vaksine

  Jan Haudemann-Andersen står også bak Resett. Noe som kan forklare den relativt positive omtalen av vaksinering man finner der.

 4. Avatar for Anki Anki says:

  Jeg trenger heldigvis ikke “fagfolk” til å anbefale meg noe som helst. Det er egentlig bare å aktivere sin indre frekvens - vi har alle svara om hva som er best for oss sjøl inni oss :slight_smile:

 5. Men så skriver de: " Fra studiene for alle de tre godkjente koronavaksinene i Norge oppgis det at over halvparten får vondt på injeksjonsstedet, hodepine og tretthet. Mange får også ledd- og muskelsmerter og frysninger. En mindre andel kan også få forbigående feber over 38 grader. Disse symptomene oppsto 1-2 dager etter vaksinasjon og vedvarte et par dager. Slike symptomer er vanlige etter vaksinasjon med vaksiner mot andre sykdommer også, men det ser ut til at andelen som får disse bivirkningene er høyere for de tre godkjente koronavaksinene. "

  FHI sier altså at koronavaksinene gir bivirkninger hos flere enn ved andre vaksiner.

 6. Veldig sant. Må lytte til kroppen og holde seg i bevegelse, ta til seg næring og ikke minst: være sosial!

  Den beste beskyttelsen mot virus er et godt immunforsvar.
  Den beste forsikring mot sykdom er å være i aktivitet. I tillegg holde seg langt unna sterke medisiner og eksperimentelle «vaksiner»
  :blush:

  Lytt mer til kroppen og mindre til myndighetspersoner

 7. Avatar for K11 K11 says:

  82 RAPPORTERTE vaksinedrepte per 9. februar. Spørsmålet er hvor store mørketallene er, altså hvor mange som ikke blir rapportert inn.

  En annen sak er at de skyldte på “skrøpelighet” etter de første ca 20 dødsfallene. Da nevnte de at de skulle slutte å vaksinere de gamle og skrøpelige. Likevel har folk fortsatt å dø.
  Så enten fortsatte de å vaksinere “gamle og skrøpelige” … ellers er de vaksinedrepte yngre og mindre skrøpelige enn de vil innrømme …

  Jeg hører også fra en kontakt jeg har i helsevesenet at folk blir svært syke etter dose nr. to, og selv unge folk får sterke bivirkninger. Det vaksineres folk som jobber i helsevesenet nå, men de får redusert størrelse på dosen sin, siden full dose resulterer i sykemelding, og helsevesenet trenger å ha noen som faktisk jobber. Alle kan ikke være sykemeldt samtidig.

  Derfor skal man også unngå å vaksinere hele avdelinger samtidig:

  Nå har man startet testing på barn, og Pfizer begynner snart å vaksinere også spedbarn. Målet er at alle mennesker (unntatt milliardærer, politikere og mediefolk) skal vaksineres minst tre ganger hvert år – med stadig oppdaterte vaksiner som utvikles til noen av de forskjellige mutasjonene som angivelig vil dukke opp.

  Men det er selvsagt frivillig å ta vaksinene, for eneste konsekvens av å ikke ta dem er at man utestenges fra samfunnet og plasseres i interneringsleir – til man har ombestemt seg. En ren bagatell, altså.

 8. Siste rapport fra legemiddelverket 93 døde…bilde

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere