Nye demonstrasjoner for Navalnyj i Russland

13
fra demonstrasjon for Navalnyj i den russiske byen Perm 23. januar 2021. Shutterstock

For andre uke på rad var det demonstrasjoner til støtte for Alexeij Navalnyj i mange russiske byer. Utenlandske nyhetsmedier sier at flere tusen demonstranter skal være arrestert. Opprørspoliti var i beredskap for å stenge av bysentra for demonstrantene og hindre en gjentakelse av forrige ukes demonstrasjonsbølge. Storbritannias utenriksminister Dominic Raab fordømte de russiske myndighetenes behandling av demonstrantene. Det samme gjorde USAs utenriksminister Antony Blinken og EUs utenrikssjef Josep Borrell.

De samme statene så som kjent en annen vei da Frankrikes Emmanuel Macron brukte titusener av opprørspoliti i den brutale behandlinga av «de gule vestene», så man bruker som vanlig doble standarder.

Kommentatoren Dmitry Orlov, som ikke er noen fan av Vladimir Putin, skriver i en kommentar at riktignok er Navalnyj et nyttig redskap for Vestens propaganda mot Russland, men han er også et nyttig redskap for russisk propaganda. Med hans utvilsomme støtte fra vestlige stater og vestlige etterretning er han et lett mål for de russiske myndighetenes propaganda. Orlov skriver: «Som politiker er han en kastratsanger med en vakker falsett.»

Det finnes mange sosiale og politiske ankepunkter mot de russiske myndighetene som kunne ha vært grunnlag for en vesentlig breiere opposisjon, men så lenge all interesse knytter seg til Navalnyj blir opposisjonen ufarlig og relativt lett å takle for myndighetene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Hvis du liksom skal være så farlig for russiske myndigheter at de er villige til å forgifte deg, så er det litt mistenkelig at du velger å dra tilbake, med en gang medie-blesten har lagt seg.
  Det spørs om denne kastratsangeren er avhengig av auto-tune.

 2. Avatar for pcwh pcwh says:

  Artig at massemedia plutselig er for nasjonalisme og mot islam. Rart, det der.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Russerne gjør nok bare turboutgaven av hva som mye gjøres med uønskede demonstranter i Vesten, hvor man bare arresterer en haug og gir dem betingede dommer som gjør det kostbart å bli tatt på ny, så de skal slutte med demonstreringen sin.

 4. Avatar for Olaf Olaf says:

  3,5 års fengsel for å ha unnlatt meldeplikt fordi han var pasient i Tyskland etter at FSB forsøkte å forgifte ham. Selv kona, broren og nære medarbeidere er fengslet (uten noe meldepliktsbrudd). Engelske myndigheter har kun ett ord for dette diktaturets politiske reaksjon: PERVERST!

 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Tja. Er ikke hele det folket sperret inne med trusler om politibrutalitet for enhver som ikke bøyer seg?

 6. Avatar for Olaf Olaf says:

  Nå kommer den samme gamle primitive måten å argumentere på - igjen! Formålet er selvsagt å ta fascistene i Kreml i forsvar uansett hvor dumt han agerer. Dernest bruker dere masse energi på å hoste opp fake-info om vestlige land, fir å gjøre dem til enda styggere ulver. Grei argumentasjonsmoral? Men det er jo kjekt for Steigan. Da slipper han å dumme seg ut selv. Sånn sett fungerer forumet som Steigans nyttige idioter

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Dette er et gammelt kristent argument og handler om å kaste stein. Men pøbelolaf syntes nok slike argumenter er irrelevant. Men det er faktisk et mer nærliggende problem her i vest hvordan våre regimer oppfører seg

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere