Tusenvis demonstrerte for Navalnyj i mange russiske byer

0
Demonstrasjon for Navalnyj i Vladivostok. Skjermdump fra Twitter.

Fra Kaliningrad i vest til Vladivostok i øst har det vært demonstrasjoner til fordel for Alexej Navalnyj. The Guardian skriver om titusenvis av demonstranter og også den russiske nyhetskanalen RT skriver om at det har vært mange og omfattende demonstrasjoner. Her er en video fra Moskva som er filmet av RT:

Mer enn 1870 folk skal være arrestert av opprørspolitiet, skriver The Guardian.

Tilhengerne av Navalnyj har tydeligvis lykkes i å mobilisere denne gangen. Her er noen bilder fra Twitter:

USAs nyhetskanal Radio Free Europe/Radio Freedom har også en prioritert dekning av demonstrasjonene. Deres forklaring på at mobiliseringa har lykkes denne gangen kan ha noe for seg når de skriver at Navalnyj har lykkes med å bli et symbol på kampen mot korrupsjonen. RFE/RL skriver at demonstrasjonene fant sted i over 60 byer og at Jakutsk i Sibir trosset demonstrantene 52 kuldegrader for å vise sin protest.

Talsperson for det russiske utenriksdepartementet Maria Zakharova kritiserte USA for innblanding i indre russiske forhold og sa at USAs ambassade hadde publisert demonstrasjonsruter på internett for å støtte opp om demonstrasjonene.

Tidligere har Vladimir Putins pressetalsmann Dmitry Peskov sagt at Navalnyj er en «agent for CIA».

Det er utvilsomt mange grunner til sosial og politisk misnøye i Russland og samtidig er det ingen tvil om at vestlige etterretningsbyråer vil utnytte dette for alt det er verdt. Biden-administrasjonen er nå stappfull av folk som har lang fartstid som «fargerevolusjonsarkitekter», slik som Victoria Nuland og Samantha Power. Her får de muligheter til å praktisere det de kan. For er det noe USAs ledelse ønsker seg, så er det å svekke eller aller helst styrte Vladimir Putin.

Les: RAND Corps stridsplan mot Russland er offentlig

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.