Israel svært fornøyd med at Biden bombet Syria

0
To US Air Force F-22 Raptors fly over Syria, Februar 2018 (US Air National Guard/Staff Sgt. Colton Elliott)

Israel ble varslet på forhånd.

Av Dave DeCamp, Anti-War.

Israelske tjenestemenn sa til Walla News på fredag 26. februar 2021 ​​at Israel er svært fornøyd med president Bidens beslutning om å bombe sjiamilitsmål i det østlige Syria.

Sjøl om luftangrepene rammet ei irakisk militsgruppe, blir angrepet utformet som et trekk mot Iran, og tjenestemennene sammenlignet Biden med president Obama, som de ser på som mjuk mot Iran på grunn av atomavtalen i 2015.

«Iranerne skjønte ikke at Biden ikke er Obama, og at hvis de vil fortsette på denne feilberegnede veien, vil de til slutt bli rammet,» sa en israelsk tjenestemann til Walla.

Ifølge en rapport fra Axios fikk Israel forhåndsvarsel om Syria-angrepene torsdag morgen. Meldingen fant sted under samtaler med den såkalte «arbeidsgruppen», et forum USA og Israel bruker for å diskutere Iran-spørsmål som ledes av hvert lands nasjonale sikkerhetsrådgivere.

Israel har bombet Syria i årevis og retter seg ofte mot sjiamilitser som de alltid hevder er knyttet til Iran. 14. februar 2021 bombet Israel Damaskus i Syria, og drepte ni mennesker som ble omtalt som regjeringsvennlige militssoldater.

Forrige artikkelEU og USA later som om de ikke hører kravet om et Stor-Albania
Neste artikkelKorona-tsar Guldvog vil ha nye overgrep mot skolebarn