India: Delhi nærmer seg flokkimmunitet

3
Fra Chandni Chowk i Old Delhi / Shutterstock

Den indiske hovedstaden Delhi kan nærme seg flokkimmunitet overfor covid-19, skriver Times of India. En studie som er gjennomført av indiske forskere indikerer at 50 prosent av innbyggerne i hovedstaden har utviklet antistoffer mot viruset. Det kan være årsaken til at man har sett en klar nedgang i antallet nye tilfeller i den siste tida.

Undersøkelsen ble foretatt mellom 11. og 21. januar 2021 og omfattet 28.000 prøver. Forskerne sier at «Denne gangen er det over 50% som har utviklet antistoffer, i ett distrikt er tallet over 60%. Dette indikerer at en stor andel av befolkninga har utviklet antistoffer og at Delhi er på vei mot flokkimmunitet.»

En befolkning får flokkimmunitet når en større del er blitt immun fordi den har utviklet antistoffer. De bli buffere mellom de som ennå ikke har vært smittet og bidrar til å bryte infeksjonskjeden.

Dr. Lalit Kent (tidligere sjef for Indias avdeling for medisinsk forskning på epidemier) sier at hvis dette er korrekt forklarer det hvorfor tallene nå faller i Delhi. Det er viktig at disse antistoffene varer mer enn noen få måneder, ellers risikerer en ny runde med oppblomstring.

Storbyområdet Delhi har 25,7 millioner innbyggere (estimat fra 2015), og er ifølge FN verdens nest største urbaniserte område. Dersom dette store området har oppnådd flokkimmunitet, er det en viktig begivenhet, sjøl om vaksineindustrien neppe kommer til å juble.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Det er derfor virus «forsvinner» etter hver sesongtopp. Sverige hadde sin 2020/2021 topp i døde/dag 28.12. Men når kravet om vaksinesertifikat kommer, hjelper det nok lite med beviser om naturlige antistoffer. Så det blir nok revaksinering hvert år for retten til å reise. Med fakenews media var vaksinene og politikerne som reddet verden under «pandemien» 2020-2022.

  2. Island nærmar seg derimot utrydding av viruset:

    Det har kosta islendingane ein lengre og hardare kamp enn eg trudde det skulle gjera. Dei har halde landet nedstengt i vekesvis og månadsvis, medan smittetala har vore etter norsk målestokk låge. Men dei har halde ut, utan å ty til protestar og demonstrasjonar, som i mange land på kontinentet. Og no er innsatsen så godt som i mål. Eg gratulerer igjen Island, vikinglandet i vest, som ikkje gjev opp i møte med ein seig fiende!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere