Bidens representant for Midtøsten skryter av at «USA eier en tredel av Syrias territorium»

2

President Joe Biden valgte nylig Dana Stroul til å lede Pentagons Midtøsten-seksjon, ifølge Axios og andre rapporter. Hun vil fungere som assisterende forsvarsminister for Midtøsten etter en tidligere periode som høytstående funksjonær i det amerikanske senatets utenrikskomite, og som mangeårig stipendiat ved det krigerske Washington Institute for Near East Policy. Her er deres forslag til USAs Syria-politikk fra september 2020.

Hun har også tidligere jobbet med Midtøsten-politikk i Pentagon under Obama-administrasjonen.

Stroul gjorde seg nylig bemerket ved å hevde at Amerika «eier» en tredjedel av syrisk territorium, spesielt den ressursrike nordøstlige regionen.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Det problemet vi har her hjemme er jo dette: vil Klassekampen gjøre noe for å forsvare Syrisk territorium? Her finnes jo ingen innvendinger noen gang om den kurdisk-amerikanske alliansen som plyndrer syrisk olje.
    I de titalls amerikanske militære webbene som finnes, redegjøres det massivt om forberedelsene til gigantkriger mot Iran-mot Kina-mot Russland. Her finnes ikke noen skjult krigsplan for noe som helst: her skal kriges.
    Men klassekampen redegjør omfattende om at Norge bruker fem milliarder kroner på å lage militær storflyplass på Evenes.(2 og 3 feb 2021) Det må det være skal B-52 nuclear bombers bruke den.
    Men på mesterlig vis klarer avisa å unngå spørsmålene om hva den militære ombyggingen av NordNorge skal brukes til.
    Hvis ikke dette er et mesterstykke av “Gå utenom,sa Bøygen” så vet ikke jeg. Tror man en skaffer seg mere pressestøtte på dette viset?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere