Biden: Ny USA-base i Nordøst-Syria

0
Foto: MintPress

Biden-administrasjonen bekrefter at den vil fortsette krigspolitikken. Et av de første trekkene er å bygge en ny militærbase for USA i Nordøst-Syria. Dette bekrefter USAs offisielle nyhetskanal Voice of America.

«USAs militære har begynt å bygge en ny base i Nordøst-Syria, ifølge lokale rapporter. Den nye amerikanske militærbasen ligger angivelig i byen Hasakah, en av de største byene i det nordøstlige Syria. En lokal reporter sa til VOA at USA fra før av har en annen base utenfor byen, «men dette er første gang amerikanske styrker har begynt å bygge en base i sentrum.» «Det amerikanske flagget heises nå over en bygning,» sa journalisten Jindar Berekat, som bor i Hasakah, og la til at «det er ikke klart hvor mange amerikanske soldater som vil være stasjonert på dette stedet, men deres pansrede militære kjøretøy er her, og det ser ut som om de fremdeles bygger deler av dette. ”

«Mange her tror at byggingen av en amerikansk base inne i Hasakah kan være et svar på den økende russiske tilstedeværelsen i byen,» sa en lokal reporter til Voice of America, «dette nye senteret [bygges] med sikte på å observere russiske styrker i Hasakah. ”

Forskjellen er at mens russiske styrker har deltatt i krigen for å forsvare Syria på invitasjon fra Syrias lovlige regjering, står USAs tropper ulovlig i landet.

USAs politiske redskap i Nordøst-Syria er det kurdiskdominerte SDF. Senator Lindsay Graham har bekreftet at USA har inngått en avtale med SDF om å «modernisere oljeindustrien der». Reuters skriver:

Den republikanske senatoren Lindsey Graham sa under komiteens høring at SDFs militære sjef Mazloum Abdi informerte ham om at det var inngått en avtale med et amerikansk selskap om å «modernisere oljefeltene i det nordøstlige Syria», og spurte Pompeo om administrasjonen støttet det.

«Det er vi,» svarte Pompeo under høringen som ble streamet direkte av PBS. «Avtalen tok litt lengre tid … enn vi hadde håpet, men nå er vi i ferd med å gjennomføre den.»

Den syriske regjeringa «fordømmer på det sterkeste avtalen som ble undertegnet mellom al-Qasd-militsen (SDF) og et amerikansk oljeselskap om å stjele Syrias olje sponset og støttet av den amerikanske administrasjonen», sa den syriske regjeringa i sin uttalelse. «Denne avtalen er ugyldig og har ikke noe juridisk grunnlag.»

«Den nye basen i Hasakah er den siste i en rekke handlinger som antyder at USA ønsker å styrke eller utvide sin tilstedeværelse i det krigsherjede landet,» skriver Alan McLeod i MintPress. «I forrige måned forsterket amerikanske styrker en annen base langs motorveien M4, som går fra byen Aleppo gjennom det nordlige landet og mot den irakiske grensa i øst. Samtidig gjennomførte den allierte Israel en serie store luftangrep over hele øst, som angivelig var rettet mot iranske eller pro-iranske styrker.»

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAtlantic Council publiserer anonym oppfordring til regimeskifte i Kina
Neste artikkelHillary Clinton kommer til Oslo på «kvinnekonferanse»