Biden ga ordre til flyangrep i det østlige Syria

0

Pentagons pressetalsmann John Kirby sa i en uttalelse 25. februar 2021 at Joe Biden hadde gitt ordre om et angrep i det østlige Syria:

«På president Bidens ordre gjennomførte amerikanske militærstyrker tidligere denne kvelden luftangrep mot infrastruktur benyttet av iransk støttede militante grupper i Øst-Syria,»

Kirby fortsatte:

Disse angrepene ble godkjent som svar på nylige angrep mot amerikansk og koalisjonspersonell i Irak, og på pågående trusler mot personellet. Spesielt ødela angrepene flere anleg ved et grensekontrollpunkt som ble brukt av en rekke iranskstøttede militante grupper, inkludert Kait’ib Hizbollah (KH) og Kait’ib Sayyid al-Shuhada (KSS).

Forsvarsminister Lloyd Austin sa om angrepene:

Vi er sikre på at dette målet ble brukt av de samme sjiamilitsene som gjennomførte angrepene (på USAs personell).»

Southfront kommenterer angrepet slik:

Angrepet var begrenset i omfang, potensielt gjennomført for å hindre opptrapping. Tilsynelatende var dette en skremmeakjson som ikke bare hadde som mål å skade fienden, men også å oppnå politiske mål. Det er sannsynlig at Biden ble enig med sin forsvarsminister om å gjennomføre angrepene for å sende et sterkt signal mot Iran før diskusjonen om de siste rapportene om det iranske atomprogrammet fra International Atomic Energy Agency’s Governors styremøte neste uke i Wien. Det forventes at resolusjonsforslaget vil «understreke sterk bekymring for IAEAs funn» og «uttrykke styrets dypere bekymring med hensyn til Irans samarbeid.»

I Irak har militser angrepet to amerikanske militærkonvoier. Det var det 27. og det 28. i serien av slike angrep de siste ni ukene.

Som vi har meldt tidligere ser det ut til at Biden-administrasjonen vil forsterke okkupasjonen av Nordøst Syria. En lang rekke militærkonvoier er kommet inn i Syria i løpet av de siste ukene.

Biden-administrasjonen bekrefter at den vil fortsette krigspolitikken. Et av de første trekkene er å bygge en ny militærbase for USA i Nordøst-Syria. Dette bekrefter USAs offisielle nyhetskanal Voice of America.

«USAs militære har begynt å bygge en ny base i Nordøst-Syria, ifølge lokale rapporter. Den nye amerikanske militærbasen ligger angivelig i byen Hasakah, en av de største byene i det nordøstlige Syria. En lokal reporter sa til VOA at USA fra før av har en annen base utenfor byen, «men dette er første gang amerikanske styrker har begynt å bygge en base i sentrum.» «Det amerikanske flagget heises nå over en bygning,» sa journalisten Jindar Berekat, som bor i Hasakah, og la til at «det er ikke klart hvor mange amerikanske soldater som vil være stasjonert på dette stedet, men deres pansrede militære kjøretøy er her, og det ser ut som om de fremdeles bygger deler av dette. ”

«Mange her tror at byggingen av en amerikansk base inne i Hasakah kan være et svar på den økende russiske tilstedeværelsen i byen,» sa en lokal reporter til Voice of America, «dette nye senteret [bygges] med sikte på å observere russiske styrker i Hasakah. ”

Forskjellen er at mens russiske styrker har deltatt i krigen for å forsvare Syria på invitasjon fra Syrias lovlige regjering, står USAs tropper ulovlig i landet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.