Alarm i Frankrike mot AstraZeneca-vaksinen

0
Shutterstock

Flere franske sjukehus stopper AstraZeneca-vaksinekampanjen fordi midlertidige bivirkninger har ført til at mange ansatte blir sjukemeldt. Dette skriver The Local, som fortsetter:

Flere franske sjukehus stopper eller bremser AstraZeneca-vaksinasjonsprogrammer for sine ansatte fordi alvorlige – om enn midlertidige – bivirkninger har ført til at mange ansatte trenger sjukefravær, og det forårsaker alvorlige logistikkproblemer i tjenester som allerede er overbelastet. Siden franske helsearbeidere begynte å ta AstraZeneca-vaksinen 6. februar, har mange rapportert at de har opplevd bivirkninger, inkludert høy feber (40C), utmattelse og generelle influensalignende symptomer.

Det franske helsedepartementet har rykket ut for å forsikre personalet om at disse effektene er midlertidige og ikke betyr at vaksinen ikke fungerer. Men nå har noen sjukehus i Frankrike besluttet å bremse vaksinasjonskampanjer for å unngå å ha for mange ansatte sjuke samtidig, mens andre stopper dem helt. Thomas Bourhis, sjukepleier ved CHRU sykehus i Brest, Bretagne, sa til BFMTV: “CHRU Brest-sjukehuset gjennomførte en uvanlig strategi, fordi den opprettet et vaksinasjonsteam som gikk til avdelingene som var mest utsatt for Covid-19, noe som betyr at hele team ble vaksinert samtidig.» Han sa også at «bivirkningene er undervurdert».

”Men det viser seg at bivirkningene ble undervurdert, og vi befant oss med nesten en tredjedel av helsearbeidere i noen avdelinger som hadde alvorlige symptomer og måtte sjukemeldes. «Utrullingen av denne vaksinen er derfor midlertidig suspendert på sjukehuset.»

The Local forsikrer imidlertid sine lesere om at dette ikke betyr at vaksinen ikke er effektiv eller at den er skadelig.

Franske myndigheter innrømmer at problemene har skadet imaget til AstraZeneca ganske alvorlig, og sier at jobber for å gjenskape tillit.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.