Tyskland oppretter interneringsleire for koronaulydige

0
Illustrasjon: Shutterstock

Ifølge en rapport fra “Welt am Sonntag” ønsker flere forbundsstater i Tyskland å handle hardere mot dem som ofte bryter karantenen. I tillegg til høye bøter kan brudd på gjeldende regelverk i ytterste fall føre til tvangsinnleggelse på sentrale anstalter, klinikker eller ungdomsinstitusjoner. Dette gjøres allerede i enkeltsaker på grunnlag av rettslige beslutninger.

Ifølge rapporten vil sentrale anlegg for gjentatte karantenebrytere snart være tilgjengelig i Baden-Württemberg. «Disse segregeringsstedene overvåkes permanent av en sikkerhetstjeneste,» siterte avisen en talsmann for det statlige sosialdepartementet. To klinikker er valgt for dette. Schleswig-Holstein ønsker å sperre inne karantenebrytere de neste ukene i Moltsfelde ungdomsfengsel, heter det fra distriktsrådet.

Ifølge «WamS» ønsker Brandenburg å opprette et sentralkontor for karantene i et midlertidig mottaksanlegg. Så langt har de berørte blitt plassert på et sjukehus eller et annet «passende anlegg», heter det med henvisning til forbundsstatens sosialdepartement. Ifølge Sosialdepartementet bygges «et overnattingssted» i Sachsen for slike formål. Så langt har gjentatte karantenebrytere blitt plassert «på et låst sjukehus eller annen passende innkvartering».

Berlin utelukker heller ikke slike obligatoriske tvangstiltak. I følge «BamS» kunngjorde Bayerns helsedepartement at det stort sett var mulig å overtale innbyggerne til å gi seg «gjennom eksplisitt instruksjon» og ved å påpeke utsiktene til «obligatorisk segregering og bøter». Som en siste utvei er det snakk om tvangsinnleggelser i lokale institusjoner, som «lukkede sjukehus eller lukkede deler av sjukehus».

Kommentar: Interneringsleire i Tyskland for ulydige personer – hvem skulle ha trodd noe sånt?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.