Regjeringen med lovforslag som skal kunne gjøre det mulig å innføre portforbud

0
Illustrasjon: Shutterstock

Vil kunne pålegge folk å holde seg innendørs i opptil 21 dager. Forslaget skal nå ut på høring. Dette skriver NRK som fortsetter:

I forslaget som ble sendt ut på høring i ettermiddag, foreslår justisdepartementet følgende rammer rundt et portforbud.

  • Et portforbud kan vare i inntil 21 dager, med mulighet for forlengelse i 14 dager.
  • Portforbudet skal ikke «stenge for et minimum av menneskelig kontakt»
  • Viktige samfunnsfunksjoner skal sikres
  • Barn og sårbare grupper skal ivaretas

– Fordi et portforbud er meget inngripende, vil det bare være aktuelt i en ekstrem situasjon hvor andre tiltak ikke er tilstrekkelige. Vi er ikke der i dag, skriver justisminister Monica Mæland i en pressemelding.

Det er i første omgang politiet som skal håndheve et portforbud, men forslaget åpner også for å innhente bistand fra Forsvaret.

Kommentar:

Juntaen til Erna Solberg viser sitt sanne ansikt. Det var et statskupp de gjennomførte i mars i fjor da de suspenderte grunnloven. Dette handler ikke om sjukdom og smittevern, for det finnes ingenting i helsesituasjonen i Norge som skulle tilsi lockdown, for ikke å si det langt mer ekstreme 21 dagers portforbud. Å klargjøre et lovverk som vil gjøre det mulig å sette inn miltiære styrker for å opprettholde portforbud, er hinsides den politiske virkeligheten i Norge. Hvis ikke opposisjonen gang klarer å fordømme dette forslaget kategorisk og sende det direkte til avfallsforbrenning på Haraldrud, må vi bare slå fast at opposisjonen i Norge er avgått ved døden. Vennligst send ikke blomster!

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelStatskuppas svar på cargokult
Neste artikkelHva er «multivektorpolitikken»?