Joe Biden går inn for ‘modernisering’ av USAs forsvar for å stå opp mot Russland og Kina

6
Foto: Shutterstock

Biden advarer mot trusler i cyberspace etter SolarWinds-hacking

Av Dave DeCamp, Anti-War.

I en tale 28. desember 2020 trakk Joe Biden fram det økende behovet for å «modernisere» amerikanske forsvarskapasiteter i møte med trusler fra Kina og Russland. Biden tok også opp den nylig oppdagede hackingen av programvareselskapet SolarWinds som visstnok hadde rammet flere offentlige etater.

Biden sa at han hadde briefet et medlem av sitt overgangsteam om «de forskjellige strategiske utfordringene vi vil møte fra både Russland og Kina og reformene vi må ha for å sette oss i en sterkest mulig posisjon for å møte disse utfordringene.» Han sa at disse reformene inkluderer «modernisering av våre prioriterte forsvarsgrener for bedre å kunne avskrekke fremtidig aggresjon.»

«Vi må sette oss i stand til å innovere, det å forestille oss et forsvar mot økende trusler fra nye områder som cyberspace,» sa Biden. “Vi lærer fortsatt en hel del rundt omfanget av SolarWinds-hackingen og sårbarheten som har blitt avslørt. Som jeg også sa i forrige uke utgjør dette angrepet en alvorlig risiko for vår nasjonale sikkerhet.”

I utsagn fra forrige uke anklaget Biden president Trump for ikke å prioritere cybersikkerhet, og som mange andre har også han beskyldte Russland for SolarWinds-hackingen. Til tross for dette foreligger det mangel på bevis for at Moskva var involvert. Den tidligere visepresidenten har også lovet gjengjeldelse for SolarWinds-hackingen. Bidens stabssjef sa at den kommende administrasjonens svar ville inneholde mer enn «bare sanksjoner.»

Kilder i nærheten av overgangsteamet sa til Reuters at svarene som administrasjonen vurderer er økonomiske sanksjoner og hacking mot Russlands infrastruktur. De siste årene har USA trappet opp sine offensive operasjoner i cyberspace.

Etter presidentvalget i november sa Cyber Command-sjef, general Paul Nakasone, at USA hadde tatt affære mot «motstandere» for å forhindre innblanding i valget. I en senatshøring fra september, meddelte FBI-direktør Christopher Wray, at FBI hadde tillatt etterforskerne i Pentagon og andre etterretningsbyråer å utføre offensive cyberoperasjoner 

Kilder til Yahoo News meddelte allerede i juli at president Trump ga CIA nye mandater i 2018 som tillot byrået å eskalere nettangrep. Rapporten sa at CIA brukte de nye fullmaktene til å få gjennomført operasjoner mot Iran og andre såkalte «fiendtlige» nasjoner.

Oversatt av : J. Bjoerkmo for Derimot.no

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Man skal være ganske blind for geopolitikk om man ikke har fått med seg at USA ikke ønsker å oppgi verdenshegemoniet sitt, og at dette betyr en stadig strøm av negative nyheter om Russland og Kina for å rettferdiggjøre den nye kalde krigen.

 2. “Joe Biden går inn for ‘modernisering’ av USAs forsvar for å stå opp mot Russland og Kina”.
  Fiendebildet av Russland og Kina må opprettholdes for å rettferdiggjøre at halvparten av stats-budsjettet skal brukes til forsvars(angreps)budsjettet. Vestlig MSM, som har samme eiere som den amerikanske krigsvåpen-industrien skal få vestens befolkninger til å tro på det, noe de dessverre gjør.

  Et budsjett som ikke er transparent, og hvor hundrevis av milliarder ikke kan gjøres rede for hver år, og som går i lommene på de private eierne. Som ikke bare har sine folk i forvarsministeriet, men også forvars(angreps)ministerne kommer ofte fra industrien, Esper fra Raython, og hans forgjenger fra Boeing, noen av de største kontraktørene. Krigsindustrien avgjør selv trusselbildet.

  Stå opp mot Russland, er det Russland som er den militært aggressive? Russland har en økonomi på høyde med Italia, med er 57 ganger større en Italia i areal, det dobbelte areal av USA, og Russlands forsvarsbudsjett er under en tidel av USAs. USA har over 500 militærbaser rundt om i verden, Russland 14. Det er USA/NATO som har omringet Russland med rakettbatterier og store angrepsstyrker, ikke omvendt.

  Kortdistanse atomraketter som USA skal utplassere rundt Russlands grenser og nærområder gjør USAs aggresjon livsfarlig. Det sammen med krigsretorikk, kontinuerlig vestlig anti-Russland kampanje i vestlig MSM, og økonomisk krigføring med sanksjoner gjør at det er USA som er krigshisser i verden.

  Storkapitalen bruker den amerikanske krigsmaskinen sammen med økonomisk krigføring for sin globalisme, mens spesielt vestlige nyhetslesere som bare informerer seg med MSM, tror det handler om forsvar av Vesten.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Fra globohomos perspektiv, så er det et forsvar av Vesten de holder på med. da de ikke kan fortsette med politikk til skade for egne lands befolkninger, om USAs militærmakt ikke kan brukes til å ødelegge de landene som ikke innordner seg.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere