Den syriske hæren innleder nyttårsoffensiv mot IS-terrorister

0
Fra IS-angrepet mot en syrisk buss på den siste dagen av 2020.

3. januar 2021 innledet Den syriske arabiske hæren en opprenskningsoperasjon mot terrorbasene til IS i Deir Ezzor-området. Operasjonen foregår nær landsbyene al-Mayadin og al-Bukamal, melder Southfront. Operasjonen kommer som et svar på nylige IS-angrep som har kostet både syriske soldater og sivile livet.

Etter å ha vært nærmest utradert i Syria lyktes IS i 2020 å bygge opp igjen noen av basene sine og å gjennomføre flere angrep på mål i Syria. I forrige uke gjennomførte terroristene sitt største angrep til nå i denne omgangen da de gjennomførte et bakholdsangrep mot en buss der både soldater og sivile ble drept. 25 mennesker ble ofre for IS-angrepet som fant sted på hovedveien Homs-Deir Ezzor.

Terrorister har også angrepet en buss ved landsbyen Salamiyah i Hama-provinsen. Der ble minst 9 mennesker drept, ifølge SyriaNews.

Det russiske flyvåpenet har støttet Den syriske arabiske hæren i dens operasjoner. Russland har nylig brakt inn nye angrepshelikoptre som er spesielt beregnet på slike operasjoner.

Tyrkiske militær opp bygging i Nordvest-Syria

Samtidig har Tyrkia styrket sine militære posisjoner i den nordlige delen av Aleppo-guvernementet, skriver Al Masdar News. I følge en rapport 2. januar 2021 kom de tyrkiske væpnede styrkene under angrep av snikskytterild nær nøkkelbyen Al-Bab i nordøstlige Aleppo; dette fikk sistnevnte til å svare med tungt artilleri mot posisjonene til SDF/YPG).

Det tyrkiske militæret har siden sendt forsterkninger gjennom Kafr Lousen-krysset som forbinder Hatay-provinsen og Idlib-guvernementet. Flere rapporter søndag sa at dusinvis av soldater ble fraktet til det nordvestlige Syria, og de ble eskortert av tungt bevæpnede kjøretøyer som sannsynligvis vil bli brukt på Tyrkias militære patruljer med sine russiske kolleger i det nordvestlige Syria.

Protyrkiske terrorgrupper hevder at Russland forbereder an angrep mot al-Bab i den nordlige landsbygda nord forAleppo

Forrige artikkelSDF ber Biden om å anerkjenne deres administrasjon av Nordøst-Syria
Neste artikkelStøttemarkering for Julian Assange