Spania lager register over dem som ikke vil ha vaksine

39
Spanias helseminister Salvador Illa. Skjermdump fra video.

Spanske myndigheter har planer om å opprette et register over dem som ikke vil ta coronavaksinen, sier helseminister Salvador Illia. melder NTB.

Alle spanske borgere blir invitert til å ta vaksinen, som er frivillig. Men de som takker nei, vil bli oppført i registeret, sier Illia.

Registeret blir ikke offentlig og blir gjenstand for strenge personvernregler, men det blir tilgjengelig for europeiske partnere, ifølge Illia.

Uttalelsen kom i et TV-intervju som er gjengitt på kanalen LaSexta:

I denne forbindelse understreket Illa at vaksinen er «frivillig og ikke obligatorisk», selv om han også sa at «måten å bekjempe viruset på er ved å vaksinere oss alle.» Han sa at det vil det bli opprettet «et register», som også vil bli delt «med andre europeiske partnere» – over «de menneskene som har blitt tilbudt, men har nektet» vaksinering, uansett grunn, også «om de bruker sin legitime frihet». «Det er ikke et dokument som skal offentliggjøres, og det vil bli gjort med den største respekt for databeskyttelse,» presiserte helseministeren.

Det er altså fullstendig frivillig å ta vaksinen, men dersom du ikke tar imot tilbudet, vil du bli satt på ei liste som vil bli brukt til ukjent formål og som vil bli spredd til helsemyndigheter over hele Europa. Hvorfor gjøre det så vanskelig? Hadde det ikke vært greiere å pålegge dem å gå med et godt synlig merke på jakkeslaget, ei gul stjerne eller noe?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for K11 K11 says:

  Er man politiker og/eller milliardær slipper man nok unna vaksinering. Men er man en helt vanlig borger (i Norge og andre land) må man vaksineres, så lenge man ønsker fortsatt deltagelse i samfunnet. Skal man ha tilgang til bankkort, lån, arbeidsmarkedet, skoler, butikker, kollektivtransport osv. må man trolig fremlegge bevis på at man er vaksinert. Det blir etterhvert stukket mange kjepper i hjulene for de uvaksinerte.

  Dette fremgikk ihvertfall fra lekkasjen fra det canadiske parlamentet, som dukket opp på nettet tidlig i oktober, og som hittil har vært helt treffsikker.

  Utpå vårparten kan vi også forvente oss matvareknapphet og rasjonering.

 2. Avatar for JonHansen JonHansen says:

  De tar i bruk alle triks som finnes for å få flest mulig til å ta vaksinen… Logisk sett så blir du jo registrert når du tar vaksinen så et eget register for de som nekter uansett grunn er jo bare en makt demonstrasjon. Korona hysteriet er den største korrupsjons skandalen i menneskets historie og alle de som er involvert risikerer straff for lands-svik rett å slett…

 3. Dette kan bli interessant. Jeg antar at vi som ferierer i Spania hver vinter vil bli sjekket idet vi entrer landet. Og da antar jeg at turismen kan takke for seg. Og med det blir landet bankerott. De er avhengig av oss utlendinger. Og i år har besøkene gått betraktelig ned. Jeg nekter i allefall å gå rundt med munnbind for å tekkes de gale. Og er blitt hjemme!

 4. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det går vel opp og ned med demokratiforståelsen. Etter annen verdenskrig var folk krigsvante og mange hadde våpenerfaring. De lot seg ikke gjøre for en elite å etablere et skinndemokrati. Nå er folk late og dekadent. Vold er underholdning og massene er angstfylte. Folk er dupert til å tro at meninger/kommentarfelt er en trussel fra suspekte individer. Og det har de muligens rett i. Etter noen år på div er jeg ikke i tvil om at de flommes over av provokatører som ønsker å se de der peppern gror.

  Etc
  Når man har greid å demonisere uautoriserte meninger er demokratiet dødt.
 5. Avatar for tjatta tjatta says:

  Men sjokoladelinken kan gi deg så mange herlige opplevelser??

 6. Avatar for tjatta tjatta says:

  Protest og protest gode mann økseskaft. Kall det heller en registrering av at nordmenn er fokusert på sjokoladekake og tenåringssex. Slikt kalles ofte dekadense.

 7. Ser jo hvordan de argumenterer i artikkelen, og andre steder. Det er utrolig unyansert. Kommentarfeltet under hadde to kommentarer : 100 % enig og " har ikke tenkt å bli testkanin".

  Det står :

  “Vaksine er en flott måte å vise solidaritet på. De som tjener mest på at alle tar vaksine, er de som sitter nederst ved bordet.
  Pandemien og vaksinen handler ikke om at Bill Gates forsøker å få verdensherredømme eller at legemiddelgiganten Pfizer skal tjene uhorvelig mye penger. I stedet for å øyne den slags vrangforestillinger, bør synet av jenta eller gutten som sulter som følge av det verdensomspennende sykdomsutbruddet, nå tre tydelig fram. Vi tar vaksinen også for de aller svakeste. De som sulter og holder på å bukke under.”

  Anbefaler å lese artikkelen for å se hvordan argumentasjonen med solidariteten går.

  Ville du bedt andre om å risikere å ofre helsen sin for deg
  ved å delta i et medisinsk eksperiment man ikke visste utfallet av ?
  Å være under psykopater har noe av den samme effekten som å være hypnotisert.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

31 flere kommentarer

Deltakere