Spania lager register over dem som ikke vil ha vaksine

0
Spanias helseminister Salvador Illa. Skjermdump fra video.

Spanske myndigheter har planer om å opprette et register over dem som ikke vil ta coronavaksinen, sier helseminister Salvador Illia. melder NTB.

Alle spanske borgere blir invitert til å ta vaksinen, som er frivillig. Men de som takker nei, vil bli oppført i registeret, sier Illia.

Registeret blir ikke offentlig og blir gjenstand for strenge personvernregler, men det blir tilgjengelig for europeiske partnere, ifølge Illia.

Uttalelsen kom i et TV-intervju som er gjengitt på kanalen LaSexta:

I denne forbindelse understreket Illa at vaksinen er «frivillig og ikke obligatorisk», selv om han også sa at «måten å bekjempe viruset på er ved å vaksinere oss alle.» Han sa at det vil det bli opprettet «et register», som også vil bli delt «med andre europeiske partnere» – over «de menneskene som har blitt tilbudt, men har nektet» vaksinering, uansett grunn, også «om de bruker sin legitime frihet». «Det er ikke et dokument som skal offentliggjøres, og det vil bli gjort med den største respekt for databeskyttelse,» presiserte helseministeren.

Det er altså fullstendig frivillig å ta vaksinen, men dersom du ikke tar imot tilbudet, vil du bli satt på ei liste som vil bli brukt til ukjent formål og som vil bli spredd til helsemyndigheter over hele Europa. Hvorfor gjøre det så vanskelig? Hadde det ikke vært greiere å pålegge dem å gå med et godt synlig merke på jakkeslaget, ei gul stjerne eller noe?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.